Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 8, 5:49

Az online hirdetők is könnyen csalók áldozatává válhatnak!

  • Közzétéve Kék hírek

Egy nő kínálta eladásra termékét az internet egyik árucikkeket hirdető független kereskedői oldalán 2024. február elején, amelynek megvételére jelentkezett is egy vásárló.

bannkartya netes fizetes

A vevő meghatározta, hogy az árut egy bizonyos kiszállítótól kívánja átvenni. Ennek érdekében kérte a későbbi sértettet, hogy a fuvarozó cég által küldött linket az abban előírtak szerint használja, a kért adatokat töltse ki.

A hirdető a kérésnek megfelelően megadta adatait, majd...

egy megerősítő kód után a bankkártyája azonosítóit is.

A csalás áldozata nem sokkal ez után értesült róla, hogy a számlájáról az ismeretlen elkövetők összesen mintegy 2.200.000 forintot emeltek le.

Kérjük, az áldozattá válás elkerülése érdekében fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Személyes és pénzügyi adataink nagy értéket képviselnek. Ha ezekhez illetéktelenek hozzáférnek, komoly anyagi károkat is okozhatnak. A bűnözők megtévesztő telefonhívásokkal, e-mailekkel és közösségi oldalakon keresztül küldött üzenetekkel próbálnak meg hozzájutni a felhasználók adataihoz.
  • Bankszámla- és kártyaadatainkat semmilyen körülmények között ne adjuk ki idegeneknek! Belépési jelszavainkat és a kártya hátoldalán található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során nem kérik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat tudnak végrehajtani a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.
  • Soha ne adjuk meg banki adatainkat egy idegen forrásból származó linkre kattintva!

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280