Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 4:54

Életet mentett a beregsurányi határvadász Vásárosnaményban

  • Közzétéve Kék hírek

Fulladástól mentett meg egy idős embert egy szabadidős határvadász. Ha néhány perccel később reagál, az a férfi vesztét jelenthette volna. 

hatarvadasz

Szász Imre határvadász tizedes – aki a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezred Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Határvadász Század tagja, és a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltségen dolgozik – február 14-én kora délután Vásárosnaményben tartózkodott.

Banki ügyintézést követően sétált a Szabadság téren, amikor észrevett egy földön fekvő embert. Nem habozott, azonnal odarohant hozzá, és ekkor látta meg, hogy az idős férfi eszméletlen. Egyből tárcsázta is a 112-t, hogy értesítse a mentőket, miközben a segítségre szoruló életjeleit vizsgálta. Észrevette, hogy a légutakat hányadék zárta el, így azokat járhatóvá tette, majd stabil oldalfekvésbe helyezte a férfit, elkerülve egy újabb fulladási rohamot. A határvadásznak néhány járókelő is a segítségére volt a bajbajutott mozgatásában.

Az életmentést végül a helyszínre kiérkező mentősök vették át a határvadásztól, majd az időközben magához tért idős embert a mátészalkai kórházba szállították. Előtte azonban megköszönték a határvadász szakszerű segítségnyújtását.

Mint azt a hv. tizedes állítja, annak ellenére, hogy éles és nem mindennapi szituáció volt, végig higgadt tudott maradni, és csak az járt a fejében, hogy a férfi segítségére lehessen. Ha hezitált volna, lehet, hogy az idős úr megfullad. Az elsősegélynyújtást egyrészt a határvadászképzés keretében sajátította el a Police Medic-órák során, másrészt édesapja révén is közel áll hozzá a betegek és a rászorulók segítése. Apja ugyanis – aki jelenleg szintén határvadász – húsz évig egészségügyi alkalmazott volt a vásárosnaményi kórházban.

Készenléti Rendőrség

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280