Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 21:39

4293 gépkocsit ellenőriztek a rendőrök Sz-Sz-B. megyében a hétvégi akció során

  • Közzétéve Kék hírek

A háromnapos európai szintű kampány alatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök 12 ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

alkoholszonda

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján került sor 2017. június 9-11. között Magyarországon is a TISPOL Alcohol & Drugs elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre. A közúti kontroll ezúttal az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök az európai szintű kampány ideje alatt 4293 gépkocsit, valamint 37 kerékpárost ellenőriztek. A rendőrök 5 járművezető esetében állapítottak meg ittasságot, velük szemben büntetőeljárást, illetve 7 esetben közigazgatási hatósági eljárást indítottak.

Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, ne kockáztassanak! Vezetés előtt tartózkodjanak az alkoholfogyasztástól!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280