Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 15, 20:51

Átadták a Jókai díjat

A révkomáromi Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület, valamint a Falvak Kultúrájáért Alapítvány tizenegyedik alkalommal adta át – Jókai Mór és dr. ing. Szénássy Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja emlékére meghirdetett irodalmi pályázat alapján – a Jókai-díjat.

Jokai dij1

A „A Jókai-regényekből készült filmek elemzése és azok összehasonlítása az eredeti regénnyel” témában meghirdetett pályázat értékelő testülete „arany díszoklevéllel” jutalmazta a csongrádi Fábiánné dr. Szenczi Ibolya és debreceni Arany Lajos, „díszoklevéllel” a budapesti dr. Bérczessy Lajos, a ceglédi Veres Tamás írásművét.

A révkomáromi Kultúrapalota dísztermében a Jókai Mór 192. születésnapja tiszteletére rendezett gálán a két „arany díszokleveles” pályamunka közül – a Jókai-díjat odaítélő nemzetközi bizottság XXI. Magyar Kultúra Napja Gála keretében meghozott döntése alapján – Arany Lajos vehette át a 11. Jókai díjat.

Jokai dij2

Az ünnepélyes eseményen elhangzott, hogy Aranyosapáti központtal, de beregi falvakat is érintően június közepén a költőtalálkozót, augusztus elején az „Aranyhíd” Írók Nemzeti Találkozóját rendezi meg a Falvak Kultúrájáért Alapítvány.

Meghirdették a Jókai-díj 2018. pályázat témáját: Arany János időskori lírájának időszerűsége, amelyre november 30-ig várják a pályamunkákat. 

Nick Ferenc

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280