Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

Több áruházlánc kivonta üzleteiből fagyasztott termékeit - LISTA

Nébih a fagyasztott zöldségek alapos hőkezelésére hívja fel a figyelmet!

zoldseg

   A magyarországi kereskedelembe is kerülhetett a Greenyard vállalat bajai üzemében előállított, lisztéria baktériummal szennyezett gyorsfagyasztott zöldségekből és zöldségkeverékből, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy a termékeket alaposan főzzék át felhasználás előtt.

    Nagy Attila, a Nébih Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának helyettes vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) július 3-án tette közzé közös jelentését arról, hogy valószínűleg gyorsfagyasztott csemegekukorica és esetleg egyéb fagyasztott zöldség okoz járványt több európai uniós országban 2015 óta. A fertőzést, amit a Listeria monocytogenes nevű baktériumnak egy erőteljes változata okozott, a Greenyard vállalat bajai üzeméhez vezettek vissza. 

    A Nébih tájékoztatásához csatolt angol nyelvű jelentés szerint június 8-ig 47 megbetegedés, köztük kilenc haláleset történt a fertőzésnek tulajdoníthatóan.
  
    Hangsúlyozta, hogy Magyarországon a szennyezett termékek megbetegedést nem okoztak. 


    Kifejtette, a gyárban a magyar hatóság folytatta az ügy feltárását, miután bebizonyosodott, hogy a szennyezési forrás régóta fennáll, ezért az üzem működésének felfüggesztése után a gyárban a közelmúltban előállított összes terméket visszahívták.

A cég által előállított összes fagyasztott zöldséget érintette a fertőzés, amely alól a fagyasztott gyümölcsök mentesültek, mivel azok más gyártósoron készültek.

 A cég a termékvisszahívást, partnerei értesítését haladéktalanul megkezdte, a több különböző márkát is érintő kivonást Európa-szerte elindították.
    

A Penny Market csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Greenyard Kft. által előállított Jégkert/Felco márkájú fagyasztott zöldségeket visszahívja üzleteiből, a vásárlóknak pedig a teljes vételárat visszatéríti.

Az alábbi termékek érintettek: 

- Jégkert gyalult tök 1 kg 
- Jégkert zöldborsó zsenge 450 gr 
- Jégkert vegyes zöldségleves 450 gr 
- Jégkert zöldborsó 1 kg 
- Jégkert mexikói vegyes zöldség 1 kg 
- Jégkert parajkrém 450 gr 
- Jégkert fejtett bab 450 gr 
- Jégkert/Felco sóskakrém 450 gr 
- Jégkert brokkolis zöldségkeverék 450 gr 
- Jégkert brokkoli 450 gr 
- Jégkert franciasaláta alap 1 kg 
- Jégkert sárgahüvelyű vajbab 1 kg 
- Jégkert morzsolt kukorica 1 kg 
- Jégkert zöldségkeverék 750 gr 
- Jégkert finomfőzelék keverék 450 gr 

"Felelősségteljes vállalatként, üzleteinkből minden terméket visszahívunk, függetlenül azok minőségmegőrzési idejétől. A fent felsorolt termékek bármelyikét blokk nélkül bármely üzletünkbe visszaviheti és a teljes vételárat visszatérítjük" - írja a Penny közleményében

Gyártói visszahívás miatt 13 fagyasztott zöldséget vont ki üzleteiből az ALDI Biatorbágy, 2018.07.06. – A Greenyard Kft. által előállított Gartengold márkájú fagyasztott zöldségeket a gyártó elővigyázatosságból visszahívja. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. érintett 13 fagyasztott zöldségterméket azonnal eltávolította az áruházak polcairól. A vásárlók a termékek bármelyikét lejárati időtől függetlenül bármely ALDI üzletbe visszavihetik és az áruház a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatéríti a termék árát. A visszahívásban az alábbi termékek érintettek: 

Termekvisszahivas Gartengold aloldal

Az ALDI Magyarországról bővebb információ a www.aldi.hu weboldalon található. 

 

A Tesco is kivonta üzleteiből a Greenyard fagyasztott zöldségeit 

    Budapest, 2018. július 6., péntek (MTI) - Azonnali hatállyal elrendelte a Tesco a Greenyard vállalat által gyártott, az érintett lejárati idővel rendelkező gyorsfagyasztott termékek polcról való levételét és vásárlóktól való visszahívását - közölte az áruházlánc pénteken. 

A termékvisszahívásról a Tesco áruházak vevőszolgálati pultjánál, illetve a Tesco honlapján találnak a vásárlók bővebb tájékoztatót (https://tesco.hu/termekvisszahivas/).

Forrás: -MTI-

És, hogy ne nyugodjunk meg teljesen a termékvisszahívásokat, és áruházláncokat böngészve más gyártó termékeiről is találtunk termékvisszahívást.

Az Auchan Magyrország Kft. honlapján az alábbi termékvisszahívásokat kéri.

Megnevezés: ZÖLDBORSÓ GYORSFAGYASZTOTT 1 KG

Forgalmazó: ICEPRESS KFT.
EAN kód: 5999062605511

Az IGLO termékek - Forgalmazó: MARESI FOODBROKER KFT. - felsorolása az árúházlánc honlapján található. 

"Kérjük kedves Vásárlóinkat, hogy amennyiben ilyen terméket vásároltak ne fogyasszák el, hozzák vissza áruházainkba, ahol természetesen a termék teljes vételárát megtérítjük a vevőszolgálatokon.

A termékvisszahívás minden minőségmegőrzési időre és tételre vonatkozik, a vételár megtérítéséhez blokk nem szükséges. Elnézésüket kérjük a kellemetlenségért, megértésüket köszönjük!  Auchan Magyarország Kft. Kelt: 2018. július 6."

Forrás: https://www.auchan.hu/reszletek/hirek/termekvisszahivas-iglo-zoldsegek

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280