Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 7:30

Várjuk a felvételi ponthatárokat

Július 25-én este 8-kor hirdetik ki a felsőoktatási intézmények 2018/19-es tanévének felvételi ponthatárait. A mobilszámát megadó jelentkezők, még aznap este SMS értesítést kapnak az eredményről.

felvi

A statisztikai adatok szerint a legnagyobb arányban a 27 évesek és ennél idősebbek jelentkeztek felsőoktatási intézménybe összesen 23 554-en.

A második legnagyobb jelentkezői csoport a 19 éveseké (22 866 fő, 21 711-en állami ösztöndíjas képzést jelöltek meg). A harmadik legnépesebb jelentkezői korosztály a 20-21 éveseké, 20 863 jelentkezővel.

Július első hetében a jelentkezők megnézhették a hivatalosan elfogadott elért pontszámaikat, ami tulajdon képen csak egyeztetés, hiszen majd minden diák ismeri és alkalmazza a pontszámító kalkulátorokat. A hiba vagy eltérés  inkább a rosszul vagy nem feltöltött dokumentumokból eredhet, de a felvételiző ezt is szintén leellnőrihette a jelentkezéskor kapott azonosítóval.

Az izgalmas várakozást a felvételi ponthatárok hozzák a jelentkezők számára, illetve az a szempont, hogy ösztöndíjas vagy fizetős képzésre jutot majd be a jelentkező.

Augusztus közepére az oktatásért felelős miniszter döntése alapján hirdetnek meg pótfelvételi eljárást, amelyre azok jelentkezhetnek, akiket nem vettek fel a tavaszi felvételi eljárás során, vagy nem adtak be jelentkezést a szeptemberben indított képzésre. A pótfelvételi jelentkezés során csak egyetlen helyet lehet bejelölni.

Forrás: felvi.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280