Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 19, 8:44

Esélylatolgató Papsitól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályú csapatok hétvégi találkozói (26. forduló) előtt:

  • Közzétéve Sport hírek

Egy óriási egyénisége távozott végleg közülünk Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye labdarúgásának, aki egész életét a foci szolgálatának szentelte, aki a megyeszékhely labdarúgása egyik sikeres korszakának meghatározó labdarúgója volt, majd edzőként is egy példaértékű pályafutást futott be, mindenekelőtt az utánpótlásnevelés terén. Emberként, s szakmailag, egyaránt megállta a helyét, nagyon fog hiányozni, nagyon sokunk számára ! Legyen békés az Ő örök álma !

 NYUGODJ BÉKÉBEN NEUMANN GABI !

f2A fotók illusztrációk!

Sajnos, a 26. forduló, ismét nem lesz teljes, a Nagyecsed RSE – Balkányi SE találkozó ugyanis halasztásra került, 2021. május 26.-án lesz lejátszva.

Hátha már nézők előtt lehet majd játszani !!!!!!!! Figyeljék a híradásokat !!!!!!

2021. 05. 01. /szombat/ 17 órától:

Tarpa SC – Nagyhalászi SE

Hát kérem szépen, eljött az a pillanat, amikor egy egész éves kiváló teljesítményt meg lehet koronázni, amikor úgymond fel lehet tenni az „i”-re a pontot a Tarpai csapatnak, amikor egy nagy cél beteljesüléséhez, már csak egyetlen lépés szükségeltetik. Tarpán, ahol mindazok akik a helyi labdarúgásban, labdarúgásért tevékenykednek, valamennyien jól tudják a tennivalójukat, s lelkiismeretesen ellátják a rájuk bízott feladatokat, megérdemlik az elismerést, azért a munkáért, azért az energiájukért, amit évek óta belefektetnek a helyi fociba. S kérem engedjék meg, hogy külön had emeljem ki Szécsi Szabolcs Polgármester Úr személyét, aki mert egy nagyot álmodni, akit talán pár éve néhányan csak megmosolyogtak, aki azonban mindazt, amiről talán sokan csak álmodozni mernek, rendkívül szisztematikus, precíz, áldozatkész munkával, és emberi hozzáállással, maga körül olyan embereket megtalálva céljaik megvalósításához, akik erre alkalmasak voltak, elérte azt, hogy nagyon komoly siker kapujában, az egyesület fennállásának legnagyobb sikereinek a kapujában áll most imádott településének a labdarúgó csapata ! Mindez, Tarpa hírnevét is öregbíteni fogja ! Azt hiszem a Polgármester Úr édesapja, odafent, most nagyon, de nagyon büszke az Ő Fiára !!!!!!!!!!!  

Egyértelmű egyébként a képlet: ha a Tarpa győz a Nagyhalász ellen, akkor már Ők a bajnokai az idei bajnoki évadban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei I. Osztályú Labdarúgó bajnokságnak, s lehet hangolódni az osztályozóra ! Ráadásul, még mindig veretlen a csapat……………

S ez a találkozó, egyben főpróbája is lesz a 2021. május 05.-i Amatőr Kupa Döntőnek, amelyet a Dunavarsány ellen játszanak, s amely találkozót az M4 Sport, élőben fog közvetíteni ! Azt gondolom, minden jó érzésű, igaz focidrukker, szorítani fog Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében jövő héten szerdán, a Tarpa sikeréért ! (Nem mellékesen, Bodnár Zsolt Kollégám jelen lesz személyesen a Kupadöntőn, s fotóalbum is lesz a találkozóról !)  Nagy esély van rá, hogy a Kupadöntőn, már drukkerek is jelen lehetnek ! Biztos vagyok abban, hogy akkor legalább egy „busznyian”, fel fognak utazni Tarpáról, Budapestre. Node előtte tehát, még itt van a szombati mérkőzés, a Tarpa számára a szezon utolsó hazai találkozója, ami tegyük hozzá, azért korántsem lesz egy egyszerű feladat, hiszen az „óriási küzdő” Nagyhalász lesz az ellenfelük, akik mi sem természetesebb annál, hogy azért nem kívánnak asszisztálni az ünnepléshez, mi több, érthetően nekik nem lehet más célkitűzésük, mint elrontani szombaton a hazai népünnepélyt, s elodázni a bajnokavatást valamelyik idegenbeli mérkőzésre, netán első (esetleg egyetlen) olyan csapatnak lenni, amely csapat képes lenne a veretlenségétől is megfosztani a listavezetőt !  S van még egy örömhírem: mindezt Önök is élőben, vagy akár felvételről is láthatják, a „Tarpa Sportja” oldalon, ugyanis szombaton, ezt a találkozót fogjuk online közvetíteni Bodnár Zsolt Kollégámmal ! Úgy gondolom, nem hoznak rossz döntést, ha velünk fognak tartani !   

f7 1

Nyírmeggyes SK – Fehérgyarmat SC

Az én kis „viharvert” csapatom, óriási bravúrt hajtott végre az elmúlt hétvégén, amivel valljuk be, azért egy kicsit az egész megyei fociközvéleményt meghökkentettük, hogy legyőztük a Nagyecsedet. Nincsenek illúzióink, a jelen felállásokkal, minden bizonnyal tízből-kilencszer Homan Ricsiék győznének, node ez a meccs, a múlt vasárnap, éppen az a „bizonyos egyetlen eset” volt. Talán ez a kis közösség, a ránk zúduló „próbatételek özönében”, erre a sikerre, egy kicsit már rá is szolgált. De ez már a múlt, mint ahogyan az is, hogy ezen kívül egyetlen sikerélményünk volt még ebben az esztendőben, az pedig éppen a Nyírmeggyes ellen, az őszről elmaradt, bepótolt meccsen, s éppen ezért, a hazai csapat, minden bizonnyal „dupla motívációval” fog szombaton küzdeni, ami nem fogja a helyzetünket megkönnyíteni. Egy a lényeg, legyen tartásunk, s küzdjük végig becsületesen a meccset, hogy bármi is legyen a végeredmény, emelt fővel jöhessünk le a hármas játékvezetői sípszót követően, a játéktérről…………    

Csenger FC – Baktalórántháza VSE

Úgy gondolom, mindkét csapat megnyugodhat, biztosítva van számukra a következő bajnoki évadra is a megyei I. osztályú tagság, s nem titkoltan, az egyik legfontosabb célkitűzés, mindkét helyen ez volt. Kicsit felszabadultabban lehet tehát most már futballozniuk, le lehet vetkőzni a görcsösséget, amiből még akár egy gólokban gazdag, „örömfoci” is kikerekedhet………Mindenféleképpen azért hajtós, küzdelmes találkozóra számítok, egy labdát többet birtokló, több támadást felépítő hazai csapattal, s egy „életveszélyes” kontratámadásokra építő vendég együttessel………………Egyet garantálok: ez nem lesz gólnélküli meccs !

2021. 05. 02. /vasárnap/ 17 órától:

Újfehértó SE – Kemecse SE

Amilyen információk eljutottak hozzám, azok alapján, nem prognosztizáltam azt rosszul, hogy az elmúlt hétvége „DERBIJÉNEK” tituláltam, Piskóti Zsolti csapatának a Nagyhalászi vendégszereplését………….. Állítólag szenzációsan jó kis meccs volt. Nos, Zsoltiékhoz most, az „életéért küzdő” Kemecse fog látogatni, minden bizonnyal Resán Attilával a kispadon, hiszen Hokk Béla, az eltiltása miatt, még mindig nem meccselhet……….. A Kemecse, hétközben is lenyomott egy roppant küzdelmes kis meccset a Mándokkal, amit a világhálón, reményeim szerint, sokan megtekintettek a „Szabolcsfociinfo” oldalán. (Rákukkantottam, s a beharangozóm írásának a pillanatában, egy pici híján 7000.-es megtekintettségnél jár, ami azért nem egy rossz nézettségi mutató !) Borzasztó fájdalmas úgy ikszelni, hogy a 10. perctől a 94. percig vezet a csapat, s akkor egyenlít az ellenfél, de végtelenül korrekten, maguk a Kemecseiek is elismerték, hogy jogos volt a büntető, s valahol azért a Mándok az egy pontra rászolgált………Szóval a hazaiak, mindenféleképpen frissebbek lehetnek majd vasárnap, ami azért előnyükre válhat. Kemecsén pedig, bizony azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy 2021. május 04.-én, kedden, egy pótlásra kerülő, „hatpontos” derbi vár rájuk, a Gyulaháza ellen. Már most felhívom a tisztelt figyelmüket, hogy köszönhetően Resán Attilának, és a Kemecsei Sport Egyesületnek, Önök a Kemecse-Gyulaháza találkozót is élőben figyelemmel kísérhetik majd kedden, a „Szabolcsfociinfo” oldalán !   

f5

Mándok VSE - Austria-Juice Vásárosnamény

Hát, azért ez a párosítás is, egy egészen tűrhető kis derbit „sejtet”………..A Mándok, Nyírgyulajban egy kalkulálható vereséget szenvedett az elmúlt hétvégén, s a hétközi pótolt találkozóján, amint arra az előzőekben már utaltam, online közvetítésünknek köszönhetően ország-világ előtt, döntetlent játszott Kemecsén, az „utolsó utáni pillanatig” küzdve, ugyan a 94. percben, de korántsem érdemtelenül egyenlítve…… Madalina Gyuri Bátyánk csapata, egy jó időben is „meglehetősen viharos” meccsen gyűrte le a Gyulaházát……Mindamellett, Illés Petiéknek már úgy kellett ez a győzelem, mint éhezőnek egy falat kenyér ! Kiélezett, küzdelmes, izgalmas összecsapásra számítok a két csapat mérkőzésén, ezen a tipikusan háromesélyes derbin, amelyen egészen aprónak tűnő momentumok is sorsdöntőek lehetnek, a találkozó végkimenetelét illetően……………….

Gyulaháza KSE - Mátészalkai MTK

Tudják azt nagyon jól Gyulaházán, hogy attól függetlenül, hogy egy nagyon jó erőkből álló Mátészalka látogat hozzájuk, nekik egyszerűen nincs más választásuk, mint „menekülés a győzelembe !” Elképesztően fontos két meccs vár Tóth Dávidékra három napon belül, először tehát a Mátészalka, majd a Kemecse ellenében…………………….S ezt ifjúsági játékosok sorával, kondival is bírniuk kellene valahogy, úgy, hogy most is két meccset „nyomattak”, mivel a Vásárosnaményi „lapözönös” derbijük után, a Nyírgyulajt fogadták, s ezen az utóbbi találkozón, bizony egy kicsit időnként, már el is fogyott a „szufla”………….. Mindamellett, annyira Magyari Mátéék ellen sem fognak tudni tartalékolni Dodiék, hiszen a Mátészalka, egy minden egyes mérkőzésén, rengeteget futó csapat, s minden bizonnyal, „hőn óhajtaná” Botos „Piri” együttese is, a találkozón „bekasszírozható” három bajnoki pontot…………

Ibrány SE – Nyírgyulaj KSE

Nem rossz az egész hétvégének a kínálata, s ezúttal, nálam ez a derbi érdemli ki előzetesen, a „forduló rangadója” titulust. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Labdarúgó Bajnokság élcsapatai közé tartozó két csapat összecsapása lesz ez, mindkét helyen rendezett a háttér, remek a játékosállomány, kiváló a szakmai munka, jól szerepelnek a bajnoki évadban, s kétségem sincs afelől, hogy nagyon jó iramú, színvonalas meccset fognak egymás ellen játszani. S hát akkor még egy jó hírem van. Bodnár Zsolti Kollégámmal, a „Háromhatár Hírei” facebook oldalán, ezt a mérkőzést is élőben fogjuk majd vasárnap közvetíteni, s egészen biztos vagyok abban, hogy egy remek focicsemegét, kiváló sportélményt fog mindazok számára jelenteni a találkozó, akik csak velünk fognak majd tartani, de akik esetleg csak felvételről fogják tudni megnézni, azok sem bánják majd meg, hogy megtekintik a találkozót ! Remek kapusok, szervezett, masszív hátvédsorok, kreatív, ugyanakkor gürizős középpályák,  s „atomcsatársorok”, hát lehet ez kérem szépen rossz meccs ?!?!

f3

A fotók, Zsoltinak, Évának, és mindazon Hölgyeknek és Uraknak köszönhetőek, akiket Zsolti még be szokott a fotózásba vonni a mérkőzések folyamán !!!!!!!!!!

Most még úgy tudom, hogy zárt kapusak lesznek a hétvégi találkozók, de ez sem száz százalék…………. Figyeljék a híradásokat, s ha úgy hozza a sors, akkor vegyék fel a maszkot, vegyék magukhoz a védettségi igazolványukat, s menjenek ismét futball mérkőzésekre ! Jómagam, és Bodnár Zsolti Barátom, továbbra is jelen leszünk a pályák szélén, s három meccset is élőben nyomatunk tehát Önöknek, ne feledjék ! 2021. május 01.-én (szombaton) 17 órától közvetítjük Önöknek élőben, a Tarpa – Nagyhalász derbit, a „Tarpa Sportja” oldalon, 2021. május 02.-án  (vasárnap) 17 órától, az Ibrány – Nyírgyulaj találkozót adjuk a „Háromhatár Hírei” facebook oldalán, majd 2021. május 03.-án (kedden) 17 órától a Kemecse – Gyulaháza meccset közvetítjük a „Szabolcsfociinfo” facebook oldalán ! Szerintem egészen „tűrhető” kis kínálat !

Azért továbbra is nagyon körültekintően vigyázzanak Magukra, s Egymásra ! Hajrá Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Labdarúgása ! HAJRÁ MAGYARORSZÁG ! PUSZTULJ VÍRUS AZ ÉLETÜNKBŐL !!!!!!!!!!!!!!!!!! Aki teheti oltassa be magát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Védjük saját, és szeretteink életét !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Papp Attila /PAPSI/

 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280