Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 10:57

Juszra Mardini, a menekültek csapatának első sportolója

  • Közzétéve Sport hírek

Juszra Mardini két éve menekült el Szíriából, a tengeri út egy részét úszva tette meg, akkor az életéért úszott, most ott van az olimpián.

Megkezdte szereplését a menekültek csapatának első sportolója.

A 18 éves Mardini 100 méter pillangóban állt először rajtkőre szombaton, és megnyerte ötfős selejtezőfutamát. Időeredménye a 41. helyre volt elég - írja az MTI.

"Két évre abbahagytam az úszást, így most azon dolgozom, hogy visszanyerjem a régi formám" - válaszolta a kérdésre, mennyire elégedett mostani idejével. A kérdéses két évben testvérével elmenekült Szíriából, átkelt a tengeren Törökország és Görögország között, majd Berlinben telepedett le. A tengeri út egy részét úszva tette meg, több, úszni nem tudó menekülttársának segítve a partra jutásban.

"Elég kemény volt arra gondolni, hogy úszó vagy, de akár bele is fulladhatsz a vízbe" - idézte fel az eseményt. Mostani élményei egészen távol állnak a menekülés közben szerzettektől. Találkozott a pápával, és nagy népszerűségnek örvend a riporterek körében. Utóbbit nem érzi terhesnek, inkább örül, hogy ennyien szeretnék megismertetni a világot történetével.

Mardini másik számában, 100 méter gyorson reményei szerint jobban fog teljesíteni, mint pillangón tette.

//forrás: index.hu//

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280