Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Nyolc világbajnoki cím, két világcsúcs - Fehér Farkasék taroltak a világbajnokságon

  • Közzétéve Sport hírek

Gyulán zajlott le a HDH-IAA történelmi íjász-világbajnokság augusztus 14. és 20. között, amelyen a távlövő versenyen kívül távcéllövő és normál távú rangadót is rendeztek.

monus

A Fehér Farkas néven ismert Mónus József betartotta az ígéretét, a feleségével, Annával együtt nyolc világbajnoki címet szerzett, két új világcsúcsot állított fel. Lapunknak elmondta, egyedülálló stílussal végrehajtott lövések hozták meg a páratlan eredményeket.

Az biztos, hogy a Fehér Farkas nem a levegőbe beszélt. Mónus József – őt emlegetik ezen a becenéven – harci cél- és távlövő történelmi íjász, többszörös világrekorder a gyulai történelmi íjász-világbajnokság előtt ezt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek: „Minden nemzet, minden ország, minden íjkészítő, minden vesszőkészítő, minden lövő, aki kiáll a Farkasok ellen, az veszíteni fog, ha a jó Isten megsegít, a magyar zászló becsületéért.

Szeretném a világbajnokság dobogóján látni, győztesen lobogni a magyar és a székely zászlót, a nagy történelmi népek zászlói előtt, a múlt tiszteletéért, a gyermekeink jövőjéért. Feleségemmel, Annával nyolc világbajnoki aranyérmet lövünk Gyulán.

A világ legjobb íjait készítettem el Hajdúnánáson, amelyek utcahosszal tudják megverni ellenfeleiket. A legendás Zrínyi íjaim átírják a távlövészet világát a világbajnokságon.”

forrás: magyarnemzet.hu

 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280