Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 19:02

Danku 500 - ennyiszer lépett pályára nagypályás tétmérkőzésen a Gergelyiugornya védője

  • Közzétéve Sport hírek

Danku Attila még a régi vágású futballisták kihalóban lévő prototípusát testesíti meg, aki anno szombaton a serdülőben, másnap az ifiben, majd természetesen a „nagyok” között tolta a futballt: a negyvennnégy éves hátvéd vasárnap – a Ladányi TC elleni megye kettes idegenbeli, az őszi zárófordulóban rendezett bajnokin – ötszázadik tétmeccsén lépett pályára!

dankuFotó: Czirják József

Ami egyébiránt közel sem holtbiztos statisztika: amikor pulyaként, anno 1995-ben Tiszaszalkán elkezdte, még híre-hamva sem volt a Magyar Labdarúgó-szövetség adatbankjának, így meglehet, ez a szám akár a duplája is lehet. Mindebben a pláne, hogy csak és kizárólag nagypályás mérkőzések szerepelnek a statisztikában, plusz az sem gyenge, hogy a félszáz fellépéséből 472 alkalommal kezdőként vetették be! A 92 szerzett gól sem fest rosszul egy vérbeli védőtől, aki immár ötödik szezonját húzza a 2. csoportban listavezető Agnis-Gergelyiugornya színeiben.

– Ebben van jó néhány megye egyes, és másodosztályú bajnoki cím, hirtelen meg nem mondom mennyi, amit a Tiszaszalkával, a Nyírmadával és a Gergelyiugornyával nyertem – egészítette ki a fentebb vázolt mutatókat Danku Attila. – Ugyanide sorolom a madai csapattal az NB III-ban elért második helyet, ez már akkor is nagyon értékesnek számított, pedig nem tegnap volt. Egyébként nem is néztem, hol tartok: meglepődtem, amikor Balogh István elnökhelyettes beindult a ladányi pályára, hirtelen azt gondoltuk a többiekkel, Kenyér végzi el a kezdőrúgást, ez felettébb érdekes lett volna idegenben… Aztán odajött a mezzel. Természetesen jól esett, hogy figyelt erre, köszönöm szépen!  Hál’ istennek elkerültek a sérülések, egy komolyabbra emlékszem, a megnyúlt térdszalag miatt néhány hónap kimaradt, de nagyjából ennyi. …és amíg fel bírok kelni az ágyból, csinálom!

forrás: szabolcsfociinfo.hu/Koncz Tibor (Csucsu)

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280