Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Oct 15, 22:06

Helyben járás győzelemmel - Tarpa Megye I-es felnőtt csapata ''odafagyott'' a hatodik helyre

  • Közzétéve Sport hírek

Az elmúlt hét meglehetősen változatosra sikeredett az Tarpai Sport Egyesületünk versenyprogramjának eredményességében.

tarpoa sc 2ilusztráció!

A Regionális Futsal Bajnokságban versenyző csapatunk szerdán fogadta a hangzatos nevű Hajdúnánási illetőségű Flamingó csapatát. A kifejezetten „csikó” csapatunk /csak ifisták kapták ezen feladat megoldását/ nagy hévvel kezdte az összecsapást, számtalan kihagyott gólhelyzet klasszikus bosszúja: elfáradtunk, a szerencse sem volt ma társ és 3:8 a végeredmény. Még várat magára az első győzelem.


Csütörtökön Nagyecsedre kirándultak az NB II U-15 és U-14 csapataink. A Tizenötösök folytatják a sikertelenségi sorozatukat, az utolsó percekben elment a döntetlenszagú meccs, 2:1-es hazai siker. A Tizennégyesek javítottak a mérlegen, magabiztosan hozták a 3:1 arányú győzelmet.


Pénteken a listavezető Tuzsér csapatát fogadta a Megyei U-14 Csapatunk legénysége. A kezdeti tapogatózás után egyre jobban uraltuk a mezőnyjátékot. A vendégedző, - sajátos felfogásban alkalmazva a folyamatos csere elvet, már-már kavarva a kézilabda cseretaktikáját-, játékot tördelő igyekezete ellenére meglepetés született: 2:0 hazai győzelem. Szép volt fiuk, gratulálunk, egyre jobban összeérik ez a szintén új csapat!


tabi u 19A Megye I-es Csapataink annak a Baktalórántházának élvezték a „vendégszeretetét”, akik anno a megye egybe kerülésünkkor a legnagyobb ellenszenvet tanúsították irántunk. Már a megérkezéskor „baráti” volt a vendégfogadás, ugyanis az elméletileg dédelgetendő ifisták nem kaptak helyet a centerpályán, hanem tovább kellett utazniuk a tűzoltó pályára, az erdőbe. Hát volt rendesen „favágás” az irányunkba. Ennek ellenére az ifjú titánjaink nem adták meg magukat, magabiztosan hozták a kötelezőt. 3:0 arányba nyertek és tovább stabilizálódott a dobogó teteje, sőt a második helyezett Nyírgyulaj remije már 5 pontra növelte az előny. Ezen kívül nem elfelejtendő, hogy a Fiatal Gyémántok még a bajnokság végén pótolják a Tarpai randevút.

U 19 mérk. 1


A Felnőtt mérkőzésen, bár a helyszín már nem az erdőben volt, folytatódott a favágás. Sokszor a focihoz semmi köze tevékenység folyt. A játékvezető vagy még valahol „túlélt”, vagy tudatosan nem vett részt a történésekbe. Minden megfélemlítést célzó próbálkozás ellenére derekasan küzdve a fiatalok példáját követve elhoztuk a három pontot. Győztünk, de a tabellán helyben járás van, odafagytunk a hatodik helyre. Ellőttünk győzött a Beregi Testvér Vásárosnamény, mögöttünk a Jó Barát Nagyecsed. Ez jó környezet, itt akár telelni is lehet.


A Megye III-as Tarpa II. történelmi tettet hajtott végre, pontosabban vétet, ugyanis a Csengerújfalu csapatával szemben 6 : 4 arányba megszületett az első vesztes mérkőzés. Rendkívüli időjárási körülmények, sajátos hazai játékfelfogás, ami a baba és labda viszonylatba értendő: páros lábbal a baba, a labda meg nem is fontos, vagy ott sem volt. Ilyennek is lenni kell, persze ez a mérkőzésvesztés nem változtatott a tabellán. Legjobban annak örültünk, hogy balesetmentesen, csonttörések nélkül megúsztuk.


Az Alközponti Összevont Grassroots Torna az esős idő miatt elhalasztásra került.

Sipos László