Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 6:42

VII. Kulturális Filmek Fesztiválja

  • Közzétéve Kultúra

Dr. Kövér László, az Országgyűlés Elnöke fővédnökségével, dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úr és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár úr védnökségével 2021. augusztus 26-29. között Tállyán az Oroszlános Borhotel és Étteremben rendezzük meg a VII. Kulturális Filmek Fesztiválját.

tálya

Emléket állítunk Kerényi Imre Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar rendezőnek, aki haláláig a zsűri elnöke volt, illetve Szőcs Géza Kossuth-és József Attila-díjas költőnek, aki segítette a fesztivál elindítását.

Azok az internetes filmek versenyeznek, amelyek pozitív példákkal mutatják be a Magyarországon, illetve a diaszpóra és a Kárpát-medence magyarok lakta területein ma is élő helyi magyar kultúra értékeit, azok nemzeterősítő szerepét. 

Téma: „Helyi magyar kultúra”.  Ebben az évben max. 5.30 perces portré versenyfilmmel lehet nevezni, amely egy olyan személyt mutat be, aki a helyi magyar közösségben őrzi és ápolja a magyar kultúrát.

A világon egyedülálló ez az online filmfesztivál, mert szerintünk nem elég jó filmet készíteni, az alkotóknak gondoskodniuk kell arról is, hogy a közösségi oldalakon minél többen megnézzék a versenyfilmjeiket.

A közönség előzsűrizése (illetve az általunk mért közösségi aktivitások-megosztások) alapján döntősnek minősülő alkotók és versenyművek részt vehetnek Tállyán 2021. augusztus 26-29 között a fesztivál helyszíni eseményein, valamint a díjátadáson. A legtöbb közösségi aktivitást elért maximum 30 db. videót pontoz a zsűri. A díjazottakról a zsűri Tállyán, az alkotókkal történő személyes konzultáció után dönt.  A közönség szavazása 2021. június 12-től 2021. augusztus 8-ig tart.

A zsűri elnöke: Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, tagjai: Buglya Sándor Balázs Béla díjas filmrendező, az MMA tagja, továbbá Kozári Réka, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője.  

A verseny során 3 millió Ft és több értékes különdíj vár a díjazottakra.

Hisszük, hogy a magyar nemzeti kultúra megvédése tágabb értelemben az egész európai kontinens civilizációját, kultúráját védi.

A fesztivál alapítója:

Bólyáki Attila, Elnök
Régiókért Alapítvány

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280