Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 9, 12:16

Színes családi programok várják az érdeklődőket Füzér várában

  • Közzétéve Kultúra

Középkori lovagi játékok, mesterségbemutatók, korabeli játszóház és íjászat is várja az érdeklődőket a XII. Tavaszi Várkapu Tárogató programsorozaton, amelyet április 1. és 2. között rendeznek meg Füzér várában.

fuzer vara

A kétnapos rendezvényen zenei együttesek, hagyományőrzők és előadóművészek is várják a látogatókat - közölték a szervezők az MTI-vel.

Középkori lovagi játékokat tartanak a Sárospataki Lovagok és a Füzéri Várvédők, de lesz ruhapróbáltatás, ingyenes tárlatvezetés, vásárosok és borkóstolás is. A jó hangulatról a Bordó Sárkány Régizene Rend gondoskodik, míg húsvétvasárnap A lány és a sárkány című lemezbemutató koncert szórakoztatja a közönséget. 

Füzér vára, a történelmi Zemplén vármegye nevezetessége a közelmúltban újult meg. A források az erődítményt a 13. században említik először, történészek szerint biztos, hogy 1235-ben, II. András halálakor már állt. 1526-ban Perényi Péter koronaőr Szapolyai János koronázása után - ahelyett, hogy szokott helyére, a visegrádi várba vitte volna - Füzérre szállíttatta a Szent Koronát és legalább egy évig ott rejtegette a Füzér község fölött 170 méter magasan, nehezen megközelíthető, meredek hegy tetején épített várban.

-MTI-

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700