Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 21:21

Nemzetegyesítő évkezdés után a beregi Tisza-háton folytatódik a Falvak Kultúrájáért Alapítvány programja

  • Közzétéve Kultúra

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány a térségünkben lebonyolított decemberi tíz esemény után a rendezőtársai nemzetközi közösségével sikeresen lebonyolította XXIII. Magyar Kultúra Napja Gálát, melyen tíz országból közel ötszázan vettek részt. Hat országból 35 személyiségnek adományozott Kultúra Lovagja címet. A gála „Vidék kincsei” c. kiállítását a Felső Tisza Völgye Információs Központ szervezte.

Piski csata2

Február 9-én, a 170. évfordulón anyaországi rendezőtársaival részt vett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei bevonásával szervezett 20 km-es emlékmeneten, amelynek keretében felavatták az Aranyosszigeten elkészített Piski-csata emlékoszlopot.

Február 16-án a Magyar Széppróza Napja révkomáromi eseményén alapító társával 13. alkalommal adta át a Jókai-díjat, amely alkalomból meghívta a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesületet Bereg nevezetességeinek felfedezésére.

Jókai díj3

A nemzetegyesítő évkezdést követően az alapítvány folytatja 1999-ben indított beregi misszióját, amelynek programjai változatlanul a nemzetegyesítést és a térségi életminőség-fejlesztést szolgálják.

Piski csata1Piski csata3Jókai díj1  

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280