Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 21:21

HANGSZERT A KÉZBE- Országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő program Mátészalkán

  • Közzétéve Kultúra

2019. március 07 – 09. közötta Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színházba érkezik a HANGSZERT A KÉZBE- Országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő programsorozat.

mateszalka

A sorozat egy olyan ingyenes országjáró hangszerkiállításhangszersimogató és könnyűzenei, népzenei, klasszikus zenei oktatási bemutatóegyszerre, amely rendszeres időközönként más-más városban irányítja rá a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a zenélés tanulásának lehetőségeire.

HANGSZERT A KÉZBE 2017 tavaszán indult és 25 városban került megrendezésre az elmúlt két évben, mely idő alatt összesen 71.000 látogatója volt. A helyszínek jellemzően a városok agórái, vagy frekventált helyen lévő művelődési házai, azok kiállításra és programokra alkalmas termei.

A hangszert a kézbe programsorozat az NKA Hangfoglaló Program támogatásával a Hangszeresek Országos Szövetsége valósítja meg, bevonva a legfontosabb szakmai szervezeteket, legismertebb zenei képzéssel foglalkozó helyeket, zenetanárokat és előadóművészeket. A sorozat fővédnökei Novák Katalin, család-és ifjúságügyért felelős államtitkár illetve Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár.

A rendezvény hivatalos megnyitóját 2019. március 07-én (csütörtökön) 10.30 órakor tartjuk a Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház Szalkai László Termében (4700 Mátészalka, Kölcsey u. 2., 1. emelet), ahová szeretettel meghívunk.

Az ünnepségen köszöntőt mond Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program Kollégium vezetője, valamint Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára. A kiállítást Dr. Hanusi Péter, Mátészalka Város polgármestere nyitja meg.

Program.Msz 1

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280