Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 14, 18:13

Bemutatkozott a fehér oroszlánbébi

  • Közzétéve Látnivalók

Bemutatkozott a közönségnek a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlánbébije. A különleges állat augusztus 26-án született, öt hetes korától láthatják az érdeklődők. Az apróságot nem az anyja, hanem gondozója neveli, mivel mamája nem tudta őt táplálni.

 or1c

Gondozója karjából, cumisüvegből fogyasztotta ebédjét a Nyíregyházi Állatpark öt hetes fehér oroszlánbébije. A kis állat augusztus 26-án született az Európa- szerte híres állatparkban, de mamája csak három héten át tudta táplálni, mert elapadt a teje. Egy gondozónő vette pártfogásába a ritka színváltozatú csöppséget, aki azóta is pótmamája a kis oroszlánnak. Négy óránként eteti kutyatej pótló tápszerrel, csukamájolajjal és bélflóra pótlóval azért, hogy egészséges felnőtt oroszlánná cseperedjen. Etetések után vizes törölközővel átgyúrja az állatot, ezzel stimulálja bélrendszerét. Az oroszlán és a gondozója csupán az etetés időszakában érintkeznek egymással, hiszen ez szolgálja leginkább a bébi érdekét.

JOBB, HA KEVESEBBET ÉRINTKEZNEK

Herlicska Anikó, a Nyíregyházi Állatpark állatgondozója elmondta, szinte folyamatos a dilemma, hogy milyen erős kötődés alakuljon ki ember és állat között. Hozzátette, nem egyszerű dolog felnevelni egy kisállatot, hiszen mindig vannak nehézségek, főleg az elején.

or2

Itt is meg kellett tanítani, hogyan kell cumisüvegből tejpótlótápszert inni. A gondozó kifejtette, azt gondolja, számára akkor zárul sikeresen egy történet, ha a nevelt állat később be tud illeszkedni a saját fajtársai közé.

SZÉPEN FEJLŐDIK

A jelenleg öt hetes ritka állat szépen fejlődik, naponta átlagosan 70-100 grammot hízik. A 2800 grammos oroszlánkölyök eddig egy látogatóktól elzárt helyen élt, az érdeklődők azonban már megtekinthetik a Viktória házban. A Nyíregyházi Állatparkban 2015 óta együtt élő fehér oroszlán pár utódja igazi különlegességnek számít az állatvilágban.

RITKA, KÜLÖNLEGES ÁLLAT

Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője elmondta, a fehér oroszlán a dél-afrikai krugeri oroszlán színváltozata. A bézs színű bundája teszi különlegessé. 500 egyed él belőle a természetben az egész világon, akik a kipusztulás szélére kerültek gyönyörű bundájuk miatt. Az osztályvezető elmesélte, a hetvenes években jelent meg róluk egy könyv, Timbavati fehér oroszlánjai címmel. Akkor a fehér ember megneszelte, hogy létezik ez a bundájú állat, és ezért ki akarta irtani őket. 1994 óta nem láttak a természetes élőhelyén ilyen állatokat. Csak nemzeti parkokban és állatkertekben élnek.

LEGYENEK ÖNÖK A KERESZTSZÜLŐK!

A kis oroszlánhölgynek még nincs neve, a kifutója mellett elhelyezett ládába várják a javaslatokat a Nyíregyházi Állatpark dolgozói, hogy a keresztelőt követően hogyan szólítsák a ritka nagymacskát.

ME.

Fotó: Szarka Lajos
Forrás: nyiregyhaza.hu

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700