Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

IV. Kecskesajt Fesztivál Tiszaadonyban

Csodálatos napra virradt Tiszaadony lakossága 2016.augusztus 7-én. Elérkezett a várva várt nap, a falu ünnepe, a Kecskesajt Fesztivál!

ta

Korán reggel sürgés-forgás jelezte az iskola udvarán, hogy megkezdődött a déli kezdéshez  az előkészület. 6 hatalmas üstben sült-főtt mindenféle finomság a tiszaadonyiak számára. Babgulyás, halászlé, vaddisznópörkölt, lapcsánka, sült tarja , amit csak kívánhat az ember! Megérkezett a lángossütő, a kürtős kalácsos, a vattacukros, a jégkásás, a hot-dogos, a fagylaltos… üdítők, italok…
A kirakodóvásárosok pavilonjai: játékok, csecsebecsék, ajándéktárgyak százai.
A játékok tucatja várta a gyermekeket! Mindent ingyen vehettek birtokba!
--óriás csúszda
--kicsi csúszda
--körhinta
--rodeó bika
--trambulin
--csillám tetkó

Kreatív foglalkozások:homokvár építés, rajzverseny, vetélkedők sora. Stráfszekérrel lehetett Tiszaadonnyal ismerkedni: megtekinteni a Tisza-partot, a község utcáit.

ta1

Délben volt a IV. KECSKESAJT FESZTIVÁL megnyitója, melyet  dr Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője és Lakatos József polgármester  nyitott meg.

A főzőverseny résztvevői hozzáláttak a finom, szabadtéri eledelek készítéséhez  Ellátogattam minden csoporthoz, kíváncsi voltam, milyen finomságok készülnek? Már az illat is betöltötte a teret! A töltött káposzta illata keveredett a pacalpörkölt, pásztor gulyás illatával! A naphoz méltóan, a vendégek egész nap kóstolhatták a TISZAADONYI SPECIALITÁST, a KECSKESAJTOT: naturban , és ízesített formában is. Közben, egy valódi kis kecske kereste az Anyuciját a közönség soraiban...Valahogy nem szokott ilyen hangerőhöz ....

ta2

Külön érdemes a csapatokat kiemelni: 

KINGA Halászcsárdája, AdonyE, Kék Lámpások, Szeretet, Kecskegidák, Falusi zsiványok, Tűzvirág, A mocsári Macsók, Rózsa BT, Szívügyem a Vízügyem, Beregi Vízgazdálkodás

A SZERETET csapat, amely főzött és vetélkedett is, azok a honfitársaink voltak, akik Kárpátaljáról költöztek Tiszaadonyba! Ők már itt élnek falunkban. Fogadjuk szeretettel őket !
A Hétvezér Baptista Általános Iskola műsorát nagy szeretettel figyelte a közönség  apraja-nagyja. Önálló teljes műsorral is felveszik a versenyt !

ta5

Nagy szeretettel fogadtuk a szomszéd MENTŐÁLLOMÁS szabadnapos dolgozóit, akik  nemcsak a főzésbe, de a vetélkedőbe is beneveztek csapatukkal. Tudásukat és a nagyon fontos munkájukat be is mutatták a jelenlévő közönségnek.

ta4

Fellépett még a Burattino bábszínház  – „Makacska kakaska”,című mesejátékkal.

Következett DJ MIKI, aki fergeteges műsorral kedveskedett szülőfalujának. Drónnal készült tiszaadonyi felvételeiből készült klipje, másnap már fenn volt a youtube-n.
A közönség örömmel fogadta a divatbemutatós, „vetkőző show” számokat a Vouge Modellügynökség előadásában.

Pihenésképpen vetélkedtünk egy kicsit, ahol Kocsis Zsolt pedagógus egy sziporkázó, vidám feladatokból álló blokkot állított össze. Én, mint nagyon „szigorú” zsűri, megosztott  győzteseket zsűriztem össze, nagyon igazságosan !

Az est sztár vendége, V-ZOY  hozott még jobb hangulatot a vendégeknek, akik már táncra is perdültek.

Este 8-kor kisorsoltuk a tombolákat ./Semmit sem nyertem, pedig nagyon szerettem volna...
Azonnal megkezdődött az UTCABÁL !!!

Bíró Berci  zenéjére , azonnal táncra perdült kicsi és nagy !!!
A bál éjfélig tartott.
Nem akadt olyan ember, aki ne érezte volna jól magát ezen a napon. Kitűnő szervezés, jó programok, ízletes ételek.Mosolygós, jókedvű családok! Ez egy igazi kikapcsolódás volt annak , aki idelátogatott.
Több százan szórakoztak Tiszaadonyban ezen a napon.
Köszönetet mondunk azoknak, akik lehetővé tették, hogy önerőből is meg tudtuk rendezni színvonalasan ezt a napot.

Köszönjük azok munkáját, akik a technikai hátteret biztosították, és felépítették ezt a mini vásári forgatagot
Megköszönjük azok munkáját, akik felszolgáltak, fogadták a vendégeket, és biztosították az egész napot, hogy rendben legyen minden.
Köszönjük Kovács Endre munkatársainak a bőséges és finom ellátást !

Kedves Tiszaadonyiak !

TALÁLKOZZUNK MINDNYÁJAN: JÖVŐRE ÚJRA, UGYANITT!

Péter Juli

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280