Kenyértorta recept
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hozzávalók:
- 1 kg-os kenyér szeletelve
- 30 dkg sonka
- 30 dkg téliszalámi
- 30 dkg edami sajt vékony lapokra szelve
- 50 dkg vajkrém (ízesített vagy natúr – ízlés szerint)
- 3 főtt tojás
- 1 dl tartármártás
- 10 dkg vaj
- 2-3 db paradicsom
- uborka
- lilahagyma
- koktélparadicsom
Elkészítése:
Egy lapos tálcát bevonunk fóliával. A 3 főtt tojást villával szétnyomkodjuk és kikeverjük a tatármártással, pici sóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A paradicsomokat vékonyra felkarikázzuk.
A tálcára lerakunk egy sor kenyeret, lehetőleg minél szorosabban egymás mellé. Megkenjük az első réteg vajkrémmel, rárakunk egy sor sonkás szalámit. Erre tesszük a következő réteg kenyeret, amire rákenjük a tojásos krémet, ezt megrakjuk a felkarikázott paradicsommal, majd megint egy réteg kenyér következik. Újra vajkrém, erre kerül egy réteg téliszalámi, majd beborítjuk a kenyérrel. Az egészet körben és felül is bevonjuk a maradék vajkrémmel. Ezt követően a lapokra szelt sajttal szépen befedjük a tortát úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz a lapok. Kicsit megnyomkodjuk, hogy egyenletes legyen, ezután díszítjük.
A díszítés már természetesen mindenkinek fantáziája szerint, ahogy a töltés is variálható, lehet pástétommal, több zöldséggel, savanyú uborkával is feldobni.
forrás: hir.ma