Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

Magvas kifli Ilikétől

 Az eredeti recept  innen származik: limarapeksege.hu. Annyit változtattam rajta, hogy a lisztet 2/3 rész rétesliszttel,1/3 teljes kiörlésűvel helyettesítettem. 8 részre vágtam, jó nagy kiflik lettek, szendvicsnek így tökéletes, és ha nagynak találjuk, még ebbe  a kisült állapotban is lehet felezni.

magvas kifli

A formázáskor nem lisztet öntök alá, hanem búzakorpa-lenmag-napraforgómag keveréket, és ebben nyújtom el vékonyra, feltekerni-pihentetni sütni a forrás szerint. Próbáltam már vékonyan hagymalekvárral kenni és úgy feltekerni, az is isteni lett. Ez egy alaprecept, fehér liszttel is nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 1 kis pohár joghurt (140 g)
  • kb. 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 tk. só
  • 2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk. cukor
  • 2,5 dkg élesztő

Kenyérsütőgépben dagasztottam a tésztát. A joghurt sűrűségétől, a tojás nagyságától függően kellhet még bele egy kevés tej, a lényeg, hogy ne túl kemény, jól formázható tésztánk legyen. Dagasztás végén kelesztőtálban kelesztettem, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 5 egyforma részre osztottam, mindet kinyújtottam négyzet formára. Egyik sarkától kezdve feltekertem, majd középen kettévágtam. Sütőpapírral bélelt tepsin duplájára kelesztettem őket, kb. 30-40 perc kell neki.

Felvert tojással lekentem, majd 180 fokos sütőben sültek 15 percig.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280