Túrófánk 10 perc alatt
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Olvasóink küldték
A túrófánk bármikor tökéletes ebéd, desszert vagy akár vacsora lehet. Nagyon gyorsan elkészül, nem szükséges túl sok hozzávaló és nagyjából mindenki imádja. Hasonlít a túrógombóchoz, csak nem főzni, hanem olajban kell megsütni.
Hozzávalók:
25 dkg túró,
25 dkg liszt,
1 kis pohár tejföl,
2 tojás,
1 teáskanál szódabikarbóna,
2 teáskanál cukor, csipetnyi só,
1 citrom lereszelt héja,
olaj a sütéshez.
Elkészítés: A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.
Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt vagy dzsemet.
forrás: mindenegybenblog.hu