Sörben sült csülök - Guszti receptje
- Írta: Bodnárné Varga Éva
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hozzávalók / 4 adag
80 dkg sertéscsülök (nyers, hátulsó rész, 1db)
1 dl napraforgó olaj
2 gerezd fokhagyma (duci)
só ízlés szerint
1 kk fekete bors (őrölt)
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
0.5 l sör (kb.)
Elkészítés:
Egy-két nappal az elkészítés előtt bepácoljuk a csülköt: sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, köménnyel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, lefóliázva a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt egy órával egy kisebb tálba/ tepsire helyezzük a csülköt és ráöntjük a sört, annyit, hogy teljesen ellepje. (Ezért indokolt a minél kisebb tál használata, hogy könnyebben ellepje a sör.) Így hagyjuk állni egy óra hosszat.
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A csülköt áttesszük egy nagyobb sütőedénybe, rálocsoljuk a sört, lefedjük és így sütjük kb. két órán át. Közben meg-megnézzük.
Ezután levesszük a tetejét és fedő nélkül megpirítjuk kb. 1 óra alatt. Időnként ellenőrizzük, mennyire pirul, nehogy odaégjen.(nosalty)