Házi Bounty!
- Írta: Kiss Ambrus Ilona
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hozzávalók: 2 dl habtejszín, 50 g vaj, 85 g cukor, 220 g kókuszreszelék, 300 g tejcsoki, 3 evőkanál olaj
Elkészítés: A tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel. Ha a masszát jól összedolgoztuk, egy sütőpapírral kibélelt tálcán szétterítjük, majd 2-3 órára mehet a hűtőbe. Fontos, hogy jól kihűtsük, különben nem tudjuk majd formázni.
Ha megformáztuk a csokikat, gőz felett olvasszuk meg a csokit az olajjal, majd ameddig meleg, gyorsan mártsuk bele a meztelen Bountykat. Előre szólunk, hogy könnyebb lesz étcsokival dolgozni, mi tuti, hogy legközelebb így csináljuk. Ha megvagyunk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp: Ha kis golyókat formázunk, akkor könnyebb lesz bevonnunk őket.
forrás:finomreceptek.com