Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 5:11

Gyógytorna - Árak és egyéb hasznos tudnivalók kezelés előtt

  • Közzétéve Életmód

Milyen esetben lehet hasznos a gyógytorna? Az emberek nagy része inkább elmegy valamilyen fizikoterápiás kezelésre, mint gyógytornára. Hosszabb távon azonban sokkal inkább az utóbbi lehet hatékonyabb módszer főként a derékfájdalom, gerincbántalmak vagy éppen a nyaki fájdalom esetén. Ha ugyanis nem figyelünk oda kellőképpen, akkor egy idő után az elhanyagolt testrész már csak műtéti úton kezelhető. Lássuk, hogy mit érdemes tudni a gyógytornáról!

pexels photo 4498573

Az egyik legjobb megoldás például a lúdtalp kezelésére, a talp hosszanti irányú boltozatának megsüllyedésére. Egyes esetekben ugyanis hatalmas kockázata van annak, ha ezt valaki nem kezelteti, hiszen szövődmények alakulhatnak ki. Ha nem figyelünk oda ára, akkor ez befolyással lehet a gerinc egyensúlyi helyzetére, komoly fájdalmakat okozhat a háti részen és a térdekben egyaránt. Következménye lehet akár a mozgáskorlátozottság is, hiszen deformálódhat mind a láb, mint a test többi része.

www.gyogytornaszom.hu weboldalon rengeteg hasznos információt találhat egy helyen a különféle kezelésekről. Legyen szó a lúdtalp kezeléséről, esetleg nyaki fájdalmakról, váll problémákról, bármilyen kóros elváltozásról egyaránt, a gyógytorna minden esetben hatékony segítség lehet a mindennapokban. Sok esetben nem oldja meg teljesen a problémát, de sokkal kisebb fájdalommal jár az adott betegség.

Tünetmentes hát- és derékfájdalom

Mind a hát, mind pedig a derék fájdalma izomfájdalom következménye. Ez az egyik leggyakoribb megbetegedés, amivel az emberek nagy része találkozott már az élete során. Nagyon sok minden miatt kialakulhat, hiszen például lehet a korábbi gerincferdülés szövődménye, ami aztán 30-50 éves kor között igazán kiteljesedik. A modern társadalom mozgásszegény életmódja sem segít abban, hogy az emberi test egészséges maradhasson. Szerencsére azonban ezeknek a bántalmaknál a gyógytorna megoldást jelenthet. A rendszeres kezelés ugyanis csökkentheti a fájdalmat, hosszú távon erősíti az izomzatot, így kisebb az esélye az újbóli kialakulásnak.

A túl kevés mozgás ugyanis rossz tartáshoz vezethet, amely megbonthatja a gerincnek a természetes egyensúlyát. A fájdalom mutatja, hogy a csigolyák nem megfelelő helyen vannak, ilyenkor a test próbálja visszarakni az elmozdult csigolyákat. A fájdalom rövid ideig kezelhető gyógyszerekkel, azonban ezek hatása túl rövid ideig tart és nem is végleges módszer. Sokkal hatásosabb például a McKenzie terápia, amit a klinikán is ki lehet próbálni. A mozgásterápia azonban kizárólag a tünetek mérséklődését követően lehet alkalmazni, azonban ennek köszönhetően huzamos ideig tarthat a panaszmentes állapot.

Nyaki fájdalom megszüntetése gyógytornával

A nyaki fájdalom nem feltétlenül betegség, inkább csak egy tünet, amit okozhat többek között rossz testtartás, sérv, esetleg porckopás. A leggyakoribb ok azonban a nem megfelelő ülés és állás, a túlzottan magas párnán való pihenés, esetleg a számítógép előtti munka. Ilyenkor ugyanis a nyakizmok és a szalagok tartósan megfeszített állapotba kerülnek, ami miatt átmenetileg elkezd fájni a nyak, merevséget okozva ezzel. Megelőzhető azonban gyógytornával és rendszeres mozgással, hiszen mind a kettő helyrerakhatja a rossz berögződéseket.

Mit érdemes tudni a gyógytorna árairól?

A kezelések árai eltérőek lehetnek, hiszen nem minden torna és terápia ára azonos. A személyes állapotfelmérésre azonban mindenképpen szükség van, amely nagyjából 50 percig tart. Az első alkalom tartalmazza a teljes test átvizsgálását, a mozgásteszteket, illetve a panasz okának felderítését, amit egy személyre szabott terápiás terv követ. A szakemberek azonban garanciát vállalnak arra, hogyha valami miatt mégsem a gyógytorna a megoldás, akkor az első alkalmat nem kell kifizetni.

A személyes gyógytorna 45 percig tart, ami az állapotfelmérésen meghatározott kezelési terv alapján történik meg. A klinikán azonban a manuálterápia is egységes áron érhető el a többi kezeléssel egyetemben. Nem érdemes tehát halogatni a probléma forrásának megtalálását és kezeltetését, hiszen ideig-óráig el lehet húzni ezt, azonban egy idő után sokkal több lesz a kár, mint a haszon.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280