Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 11:27

Élvezzük ki a kertünket ősszel és télen is!

  • Közzétéve Életmód

A kerttel legtöbbször tavasszal jut eszünkbe foglalkozni, amikor megérkezik a jó idő, és egyre több igényünk van arra, hogy a szabadidőnket odakint töltsük el a kellemesen langyos napfényben. Ősszel és télen mintha az udvar nem is létezne, gyakorlatilag lemondunk a kinti időtöltésről. Pedig ilyenkor is szükségünk van a friss levegőre, és ilyenkor is jól lehet magunkat érezni a kertben, ha rászánunk egy kis időt és energiát, és kényelmessé tesszük a külső tereket a hidegebb hónapokra is.

joyful man shoveling leaves with garden tools min

Legyen menedékünk!

kerti pavilon alapvető része a kertünknek a tavaszi és nyári hónapokban, hiszen ez az a hely, ahová ki tudunk ülni akkor is, ha erősebben tűz a nap, hiszen biztosít némi menedéket, árnyékot, illetve a nyári záporok esetén fedelet. Az őszi időszakban is jól érezhetjük magunkat a kerti pavilon alatt, ha a kicsit téliesítjük: tegyünk a székekre, ülőgarnitúrára meleg párnákat, készítsünk oda néhány pokrócot, hogy ne fázzunk, ha kiülünk. Nyilván nem fogunk órákig kint ücsörögni, mint nyáron, De egy kellemes kávézás erejéig jól érezhetjük magunkat a pavilon alatt hűvösben is.

Gondoskodjunk fűtésről!

Amennyiben extra fázósak vagyunk, a teraszfűtők jó szolgálatot tehetnek a fedett teraszunkon vagy akár a pavilonnál is. Anélkül lehetünk kint, hogy a hideg ellen kelljen folyamatosan harcolni, hiszen a teraszfűtők kellemes hőmérsékletet biztosítanak a közvetlen közelükben, így a reggeli kávézás helyszíne továbbra is maradhat a terasz vagy a pavilon.

Természetesen senki sem szeret ácsorogni odakint, hidegben is figyelni kell a maximális kényelemre. A kényelmes padok elengedhetetlen kellékei a kertnek, ha szeretnénk azt kihasználni a hidegebb hónapokban is. Mindenképpen legyen hely meg pihenni, leülni egy kicsit, sokkal szívesebben tartózkodik kint az ember, ha nem kell folyamatosan mozgásban lenni.

Grillpartik ősszel? Miért ne?

Ki mondta, hogy a kertipartik csak nyáron jelentenek vonzó programot? Ősszel és télen ugyanígy élvezhetjük a grillezőben készült ételek ízeit. Maguk a kerti grillek is biztosítanak egy kis meleget, de teraszfűtő alkalmazásával jól érezhetjük magunkat akár egész este vagy délután is a teraszunkon.

A kényelmes kerti bútorokkal igazán otthonossá varázsolhatjuk a teraszunkat, szinte észre sem fogjuk venni, hogy nem a házban tartózkodunk. A levegő jót tesz akkor is, ha 20 fok alá csökken a hőmérséklet, kár lenne hónapokat elpazarolni arra, hogy kizárólag a lakásban üljünk, és lemondjunk arról, hogy az őszi és téli tájat csodáljuk a házunk körül!

Ne felejtsük el, hogy a friss levegő milyen jó hatással van a szervezetünkre: feltölt energiával, serkenti az agyműködést, segíti a koncentrációt, és egy fáradtabb, szürkébb napon fel tud frissíteni. Ha problémánk van az alvással, a friss levegőn töltött idő ezt is megoldhatja: kellemesebb utána a pihenés a fűtött lakásban. Érdemes szánni időt és energiát arra, hogy a kertünket aktívan használhassuk az őszi és téli időszakban is. A www.hawaj.hu oldalon mindent beszerezhetünk a teraszra vagy a kertbe, amire csak szükségünk lehet ahhoz, hogy kényelmesen tudjuk használni.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280