Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 9, 21:18

Idén szerényebb lesz az ünnep?

  • Közzétéve Életmód

Egyre több online felületen olvashatjuk, hogy az idei karácsony alkalmával mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk, ha ugyanolyan fenyőfát, díszeket vagy éppen hasonló ajándékokat szeretnénk beszerezni, mint a tavalyi évben. A boltokban sorok között sétálva pedig mi magunk is azt tapasztalhatjuk, hogy igencsak megemelkedtek az árak, akár élelmiszerről, akár egyéb termékekről legyen szó.

fokep

Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül azt jelentse, szerényebb lesz számunkra az idei karácsony. Ne feledjük, az ünnep elsősorban nem az ajándékokról és a fényes dekorációkról kell, hogy szóljon, hanem a családdal és a szeretteinkkel együtt töltött időről. 

A Női Lap online magazin  oldalán számos ötletet találsz, hogyan dekorálhatod az ünnepekre a lakásodat akár a természetben gyűjtött kincsekből vagy éppen hogyan készíthetsz egyszerű, de nagyszerű adventi kalendáriumot pénztárcabarát módon. Vond be a család apraját és nagyját az ünnepi készülődésbe, a kicsikkel készítsetek kedves kis ünnepi dekorációt papírból, fűzzetek kukoricát a karácsonyfára, és bátran használjatok olyan kiegészítőket, amelyeket újrahasznosított, a környezetetekben megtalálható darabokból készítetek.

Ha kellő türelemmel és némi jó ízléssel fűszerezitek a készülődést, nemcsak közös élményeitek lesznek, de a végén egy csodaszép, meghitt hangulatú ünnepi otthont is varázsolhattok a lakásból. A nagytakarítás feladatait is igyekezzünk megosztani a családtagok között, a kisebbek akár porszívózhatnak vagy éppen törölgethetnek, de ne vállaljunk be minden feladatot a saját szakállunkra, mert úgy a kellemes készülődés könnyen átcsaphat feszült rohanásba.

Az ünnepi előkészületek, a takarítás, a főzés, az otthonunk dekorálása legyen mind-mind közös tevékenység a családdal, így ők is kiveszik a részüket az izgalmas készülődésből és közben senkinek sem kell megszakadni a munkától. Idén karácsonykor ne a nagy ajándékoké, hanem az együtt töltött időé legyen a főszerep. Ne hagyjuk, hogy az áruházak kirakataiban vagy az óriásplakátokon díszelgő reklámszövegek árcédulát akasszanak az ünnepre, mert a szeretteink körében töltött idő megfizethetetlen. Nézzünk közösen karácsonyi filmeket, hangolódjunk rá együtt az ünnepre, keressünk olyan tevékenységeket, amelyeket közösen végezhetünk a családdal.

kozteskep

Ha szeretnénk egy kicsit hátradőlni, a Női Lap online magazin oldalán erre az esetre is találunk igazán jó kikapcsolódási ötleteket, de az egyik legnépszerűbb cikkük így az ünnep közeledtével a karácsonyi filmajánló, ahol kivételesen nem Kevin jár a lista élén. Ha már az egész év a rohanásról és a folyamatos teljesítésről szól, akkor az év végéhez közeledve ezt az utolsó hónapot tegyük igazán kellemessé és haszontalan termékek helyett ajándékozzuk meg egymást a drága időnkkel.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280