Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 9:04

Fogyasszunk cukkinit koleszterinszint csökkentésért, veseelégtelenség esetén

  • Közzétéve Életmód

cukkini nevelese

Cukkini (Cucurbica pepo) Amerikában őshonos kultúrnövény, Európában először Olaszországban jelent meg. Az úri tök fajának termesztett változata. Ennek a kisméretű tökfélének a zsenge termését fogyasztjuk. A termése lehet sárga vagy zöld. Az eltérő szín nem jelent táplálkozástanilag jelentős eltérést.

Bacsikné Szigeti Gabriella vagyok, Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, természetgyógyász, fitoterapeuta. Cikkeimben a természet kincseiről, a gyógynövényekről írok.

A többi tökféléhez hasonló tulajdonsággal bír, azonban a cukkininek az íze sokak számára kellemesebb. A cukkinit, ahhoz hogy a benne lévő gyógyító tápanyagok minél jobban megmaradjanak érdemes nyersen fogyasztani. Egyik elkészítési módja a nyers fogyasztáshoz: a cukkinit, gyufaszál vékonyságura szeleteljük. Meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal, ízesíthetjük továbbá citromlével, hagymával, fokhagymával, nyers petrezselyemzölddel. Ez javaslom fogyasztani köretként húsok mellé, vagy tésztasalátába is tehetjük. Diétánkba is beépíthetjük. Sokak számára nagy nehézséget okoz a kilók leadása, mivel imádnak nassolni. Cukkini ezen a módon elkészítve (tészta nélkül), ideális két étkezés közötti nassolás kiváltására. Nagyon alacsony a kalória tartalma. 10 dkg cukkini mindössze 19 kalóriát tartalmaz.

Ugyanakkor elmondható, hogy 10 dkg cukkini tartalmazza egy felnőtt ember napi C-vitamin szükségletének több mint negyedét, folsavszükségletének egy hatod részét.

A legízletesebb cukkinit szezonban tudjuk beszerezni. Hiszen ekkor természetes eljárással történik a termesztése, megfelelő mennyiségű napsugárzás éri, ami biztosítja friss és édes ízét.

A cukkinit a gasztronómiában számtalan módon készíthetjük. A feldolgozás során ne távolítsuk el a külső zöld vagy sárga héjat, mivel ez tartalmazza a legtöbb, számunkra értékes tápanyagot.

Nem csak a cukkini zsenge termését, de a virágát is elfogyaszthatjuk. A virágot feldarabolva tehetjük salátában. De készíthetünk különleges ételt is belőle, amikor a virágot töltjük meg egyéb apróra vágott finoman fűszerezett zöldségekkel.

Gyógyhatása tekintetében megfelelő C-vitamin forrás, ezért legyengült szervezetű, betegségből lábadozó idős emberek ideális étele. Könnyű ételként nem terheli meg a gyomrot, frissít. Veseelégtelenségben szenvedő betegeknek is javasolt a fogyasztása, vízhajtó hatása miatt, de a diétázókat is elősegíti ez a tulajdonsága a szervezetben fölöslegesen felhalmozódott víz eltávolítására. Vastagbélgyulladásban szenvedő, magas koleszterinszinttel rendelkező betegek számára is javasolt a fogyasztása. Enyhe hashajtó hatása miatt székrekedés megszüntetéshez is hozzájárul. Béta-karotin tartalma A-vitaminná alakulva jótékony hatással van a látásunkra.

Speciális tudás, speciális szakrendelés: Bacsikné Szigeti Gabriella - https://gabriella-gyogynovenyei.webnode.hu/foglalas/ , +36/30-529-85-74

Amennyiben úgy érzi, hogy az ön egészségi állapotán is segíthetnék a gyógynövények erejével, jelentkezzen be rendelésemre, ahol biorezonenciás állapotfelméréssel, fényterápiával, egészségterv elkészítésével, életmódváltási tanácsokkal vezetem önt egy vidám és egészséges szemléletű útra, amely a gyógyulásához vezet.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280