Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 7:55

Természetvédők bontották meg a Tarnára vízkivétel miatt emelt gátat, amitől kiszáradt a folyó

A vízért folytatott háború szinte szó szerint elkezdődött. Majdnem tettlegességig fajult az akció, amelynek keretében a folyón emelt gátat megbontották, és utat engedtek a víznek. 

tarnaaz aktivisták utat engedtek a víz folyásának (balra napszemüvegben Bóday Pál, jobbra fehér pólóban Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Mozgalom alapítója

A civilek, sportolók, helyi közéleti szereplők Tarna-menti akciójára csütörtök reggel került sor. – Elmentünk a tegnap beazonosított vízkivételi helyhez, ahol – hiába mondtuk el, hogy védett állatok sokasága szomjazik a Tarna alsóbb, teljesen kiszáradt medre környékén – gőzerővel dübörgött egy nagy teljesítményű szivattyú – fogalmazott az akció „éllovasa”, Bóday Pál.

A Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott: – azzal, hogy megbontottuk a gátat, elindulhatott a víz Tófalu, Kápolna, Kompolt irányába, arra számítunk, hogy néhány óra múlva eléri a víz ezt a környéket. A pocsolyákban ragadt, levegőért kapkodó halak és a szomjazó vadállatok talán egy kicsit fellélegezhetnek – tette hozzá.

Korábbi, 2022. július 20-án készült fotó:

tarna1

Bóday Pál az Eger Híreknek nyilatkozva elmondta, hogy akciójuk nem volt konfliktusmentes. Ugyanakkor értesítették Aldebrő polgármesterét is, valamint a helyszínre hívták a jegyzőt, aki dokumentálta, hogy eszközökben kárt nem tettek, csak a homokzsákokból emelt gátat bontották meg.

egerhirek.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280