Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Csodás fotók a vizet átszelő szarvasrudliról Gemencen

  • Közzétéve Érdekességek

Életem egyik legnagyobb (fotós) élményében volt részem a minap. Az elmúlt napok ködös időjárása nem sok jóval kecsegtetett és így volt ez hétfőn hajnalban is, nagyjából 15 méter lehetett a látótávolság - írta Facebook bejegyzésében Pitér Csaba természetfotós

szarvasfotók:Pintér Csaba Photography

Lassan elkezdett tisztulni, de közben órák teltek el és egész nap szürke, felhős idő volt, viszont 12-13 órára végre látni is lehetett kicsit messzebbre. Eddigre már háromszor váltottam helyszínt, abban a reményben, hogy majd látok valami érdekeset, mindig néhány száz méteres távolsággal arrébb vettem fel új pozíciót, de túl nagy mozgás nem volt.

Ebéd után kicsivel egyszer csak "megelevenedett" a szemközti nádas, hatalmas csörtetés hallatszott, akkor már tudtam, hogy nagy testű állatok közelednek.

szarvas1

1-2 percen belül meg is jelentek a parton, egy szarvas rudli rontott ki a nádasból, szemmel láthatóan zaklatottak voltak, néhány másodpercig álltak ott, bevárták egymást, aztán nekiugrottak a víznek (szó szerint) és átúsztak, mert középen elég mély volt. Az egész jelenet néhány percig tartott csak, de elképesztő élmény volt.

szarvas2

Aztán pár perccel később megjelent egy vaddisznó konda is a túlparton, nem tudom, hogy esetleg tőlük riadtak-e meg a szarvasok vagy mástól, de ez már csak a hab volt a tortán. 

Szarvas3

Utólag már csak azon gondolkoztam, hogy ha a köd miatt már korábban feladom a fotózást vagy még az előző leshelyemen ülök néhány száz méterrel odébb, mint egy órával korábban, akkor sose élem át ezeket a nagyszerű pillanatokat. De a természet előbb-utóbb mindig meghálálja a kint töltött időt

forrás: facebook.com/pintercsabaphotography/sokszinuvidek.24.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280