Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 8, 11:32

30 éve történt - Megtámadta a körzeti megbízott feleségét a szabolcsi faluban, a rendőrök gumibottal vettek elégtételt

  • Közzétéve Érdekességek

Megyénk egyik kis falujában megtámadták a körzeti megbízott feleségét, a férj azon az éjszakán épp szolgálatban volt - olvasható a Kelet Magyarország 1993. április 3-i (szombat) számában.

retro rendorauto ladaillusztráció!

Szolgálati feladatukat teljesítve három rendőr — köztük a férj is — a helyszínre sietett, s látták, hogy a sértett lakásában több helyen vér van.

A feleség meg is nevezte a támadóját

A rendőrök a megadott címre mentek. A házban sötét volt, a sértett apja mutatta meg, hogy melyik szobában alszik a fia. A sötét szobában a rendőrök nem találták a villanykapcsolót, ezért zseblámpával világítottak. A sarokban lévő ágyon két személyt láttak feküdni, akik közül az egyik a rendőrök felé ugrott. Az illető személyt — tartva annak támadásától — a rendőrök jól megverték. A mellkasfalon, ágyék tájékon okoztak zúzódást, a nyak tájékon pedig horzsolást. A sérülés nyolc napon belül gyógyult meg.

Egy másik embert is elvertek

A rendőrök — egy kivételével — bementek egy másik családhoz is, hiszen a faluban két ugyanolyan nevű ember lakott, mint akit a megtámadott feleség megnevezett. A sértett a szobájában aludt, őt gumibottal mellkasán, majd miután felkelt, a hátán megütöttek.

A zúzódás nyolc nap alatt meggyógyult. A Vásárosnaményi Városi Bíróság a rendőröket, mint társtetteseket, bűnösnek találta két rendbeli hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, valamint könnyű testi sértés vétségében. A bíró büntetésül két rendőrre külön-külön tízezer forint körüli pénz- büntetést szabott ki, a harmadik rendőrt, aki csak az egyik bántalmazásban vett részt, egy évre próbára bocsátotta.

Az ítélet február 19-én lett jogerős. (A tettes egyébként az első bántalmazott személy volt.)

A megtámadott feleség ügyében a kisvárdai bíróság döntött, a vádlottat erőszakos közösülés bűntettének kísérlete miatt ítélték több évi szabadságvesztésre.

library.hungaricana.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280