Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 16, 18:40

Már 6 fő pozitívan visszaigazolt fertőzöttről tudnak Mátészalkán

  • Közzétéve Helyi hírek

Ezelőtt két nappal két új koronavírus fertőzöttről számoltam be, mára ez a létszám 6 főre emelkedett. Jelenleg tehát 6 főről van tudomásunk, akik pozitívan visszaigazolt fertőzöttek, ebből 5 fő mátészalkai, 1 fő mátészalkai lakcímmel rendelkező személlyel közös háztartásban élő - számolt be facebookos videóbejegyzésben Hanusi Péter Mátészalka polgármestere.

hanusi 0917

Az egyik személy egy mátészalkai középiskola tanulója. Ezért a járványügyi szakemberek elővigyázatosságból teljes osztályát, azaz 33 tanulót járványügyi megfigyelés alá helyeztek. Információink szerint a gyermekek jól vannak, az elővigyázatosság okán indokolt járványügyi megfigyelésük.

A 33 gyermekből 15 mátészalkai lakcímmel rendelkező. A mátészalkai tankerület és az intézmény vezetése egyetértésben, a gyermekek egészségének megőrzése érdekében számukra digitális oktatási rendszerű tanítást rendelt el a mai naptól.

Személyesen is megkerestem a tankerület és az intézmény vezetését, önkormányzatunk részéről készen állunk az intézményt segíteni mindenben. Úgy tűnik minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy a koronavírus terjedését megakadályozzák.

Tájékoztatom Önöket, hogy külföldről való hazatérés miatt 4 személy van járványügyi eljárás hatálya alatt.

Az országos tendenciával megegyező módon Mátészalkán is az esetszámok növekedésére számíthatunk.

Ennek megfelelően további intézkedésekről döntöttem, ezek közül kettőt emelnék ki:

- A hét elején elrendeltem a mátészalkai játszóterek fertőtlenítését. A Szalka-Víz Kft. munkatársai ezt el is végezték, és utasításom visszavonásáig ezt folyamatosan időnként elvégzik szükség szerint.

- A jövő heti képviselő-testületi ülésen mindenki számára kötelező a maszk viselése, ebben fogjuk a napirendi pontokat áttekinteni.

Kérem Önöket, hogy figyeljenek a járványügyi szakemberek és az önkormányzat javaslataira a védekezés során, hordja a maszkot és figyeljünk a közösségi távolságtartásra.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk a mátészalkai idősekre!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280