Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 11:27

Templomfelújítás Jánkmajtison

  • Közzétéve Helyi hírek

Ez év szeptemberében kezdték meg a Majtisi Református Templom felújítását Jánkmajtison.Jánk és Majtis Tunyogmatolcshoz hasonlóan egykor két különálló falu volt, közel hetven évvel ezelőtt vonták össze a két települést.

majtisFotó: Szabó Béla lelkipásztor

Szabó Béla, a jánkmajtisi valamint a darnói Református közösség lelkipásztora elmondta, hogy a falu 2017-ben nyerte el a pályázatot a felújításra, amelynek köszönhetően a helyi védettség alatt álló templom most teljes megújuláson esik át.

A munkálatok a toronyrész befejezésénél tartanak, s emellett nyílászárócsere, teljes szigetelés, parkosítás, külső megvilágítás is a palettán van, amellyel a település egy impozáns templomot kap majd.

A kétszáz férőhelyes épület padozatának felújítását a gyülekezet önerőből végzi.

A lelkipásztor szerint a templomra már nagyon ráfért a megújulás, amely az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően megkapta a támogatást, akárcsak a jánki Misszió központ, amely egy régi iskolaépület átépítését követően jött létre. Szabó Béla kiemelte, hogy a település gyülekezetei nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással.

A Református egyházközösség emellett számos rendezvényt és szakköröket is szervez, s otthonosan mozognak a sport és a zene világában is, színesítve ezzel a faluban lévő kulturális életet.

Fecske László

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280