Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 12:26

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk másokra! Fokozottabb odafigyelést kérünk Mindenkitől az elkövetkező időszakban a közlekedésben is!

  • Közzétéve Helyi hírek

Az Ukrajnai háborús helyzetből adódóan, itt a Szatmár-Beregi térségben is több szempontból átalakult az életünk, megváltoztak a hétköznapjaink. Az itt élő lakosság, a településvezetőkkel, a térségi hivatalok irányítóival, munkatársaival együtt, úgy vélem nyugodt szívvel kijelenthető, hogy önzetlenségből, segítőkészségből, emberségből, jelesre vizsgáztak az eltelt napokban.

fokep 5

Valamennyiünk kitartására szükség lesz még, sajnos nagyon úgy tűnik, hogy hosszabb távon is. Ennek a helyzetnek, most van egy olyan velejárója is, amiről talán célszerű egy-két szót ejtenünk, itt a „Háromhatár Hírei” oldalán is.   

Talán még soha korábban nem tapasztalt mértékben megnövekedett a közúti forgalom is itt a Szatmár-Beregben. Egyrészt megvan az a lakossági alapforgalom, ami folyamatos, de úgy gondolom, nem járok túl messze az igazságtól akkor, ha kijelentem azt, hogy talán még ennek a mértéke is megnövekedett az utóbbi időszakban.

Másrészt itt van a háborús helyzet miatt menekülők egyre növekvő áradata, akik közül, a közelebb élőkből rengetegen gyalogosan is nekivágnak családostól az útnak, a beljebb élők közül pedig, aki csak teheti, személyautóba ül a szeretteivel, s úgy érkezik.

Rengetegen érkeznek Európa legkülönbözőbb  országaiból is, az ott dolgozó, ott élő rokonok, ismerősök, barátok közül, akiket a térségünkben várnak be az itt addig ideiglenesen elszállásolt hozzátartozóik, ismerőseik, hogy aztán együtt utazzanak vissza a kiindulási országba. 

S belföldről is, arányaiban lényegesen megnövekedett forgalmat jelent a katonai jellegű járművek térségbe érkezése, az ország más térségeiből ide érkező, kormányzati, hivatali, vöröskeresztes, egészségügyi gépjárműforgalom, s a szintén igen jelentős gépjármű mozgással együtt járó segélyszállítmányozó forgalom. Azt gondolom, mind a gyalogosan érkező menekültek, mind a háborús helyzet következtében személyautóval ide érkezők között, igen magas arányban vannak, illetve lesznek olyanok, akik részt vesznek a közlekedésben úgy, hogy egyrészt az idegállapotuk, másrészt a fáradtságuk, a kialvatlanságuk miatt, nem olyan koncentrációs képességekkel fognak bírni, ami a közlekedésben, valamilyen szinten elvárható lenne.

Ránk, itt a Szatmár-Beregben élőkre is, az életünk ezen szegmense, azaz a közlekedés, most bizony egy megjósolhatatlan időtartamig,  fokozott felelősséget fog róni. S korántsem csak a személyautót vezetőkről van itt szó, persze az Ő közlekedésben részvételük is meghatározó közlekedésbiztonsági tényező, de nagyon fontos a gyalogosok, kerékpárosok, s a kedvező időjárási feltételekkel együtt várhatóan növekvő létszámú motorkerékpárosok, fokozott óvatossággal és figyelemmel, koncentrációval történő részvétele a közlekedésben.

Aki teheti viseljen megkülönböztető mellényt, növelve a láthatóságot. Az utóbbi napokban egyre növekvő számúak a ráfutásos, a koccanásos balesetek száma, s a jelenlegi körülmények közepette, hatványozottan jogos lehet az a kérés, hogy vigyázzunk magunkra, vigyázzunk másokra a közlekedésben is.

A személyes felelősségünk, kiemelt prioritású ebben az időszakban, ezen a téren is ! Bízzunk benne, hogy nem hosszan elhúzódóan kell erre az állapotra berendezkednünk ! Béke legyen a Kedves Olvasókkal !

Papp Attila /PAPSI/      

    

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280