Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 19:41

A család már vonattal továbbutazott Budapestre - elveszett menekült kisfiút találtak a rendőrök Záhony vasútállomásán

  • Közzétéve Helyi hírek

A záhonyi vasútállomáson várakozó Ukrajnából elmenekült külföldiek egy csoportja fordult segítségért két kollégánkhoz, Németi Béla r. főtörzsőrmesterhez és Márta József c. r. törzszászlóshoz 2022. március 2-án hajnalban.

Zahony moricz csabafotó: Móricz Csaba/frissmedia

Egy nyolc év körüli fiú miatt aggódtak, aki felnőtt kísérő nélkül tartózkodott az épületben, és kétségbe esetten sírt.  

A Záhonyi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőrök azonnal megkeresték a kisfiút, akitől tolmács közreműködésével megtudták, hogy édesanyjával és testvéreivel együtt menekültek el Ukrajnából. Néhány órája vonattal érkeztek Záhonyba és lepihentek a váróteremben. A gyerek elaludt, és amikor felébredt édesanyját és testvéreit sehol nem találta, hiába kereste őket a tömegben. A két rendőr pártfogásába vette a riadt kisfiút, igyekeztek megnyugtatni, hogy nem marad egyedül, megtalálják a családját. A rendőrök emlékeztek az édesanyára, aki több gyerekkel érkezett, és az alig egy órával korábban Budapestre induló vonattal tovább utazott.

A rendőrök az édesanya mielőbbi tájékoztatása érdekében kapcsolatba léptek a Készenléti Rendőrség munkatársaival, akik a Budapestre tartó vonatot kísérték, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat egyik munkatársának közreműködésével a Nyugati Pályaudvaron tartózkodó segélyszervezetekkel.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A vonatot kísérő rendőrök rövidesen visszajeleztek, hogy megtalálták az édesanyát, és tájékoztatták, hogy a fia biztonságban van. A segélyszervezet munkatársai a záhonyi segítségpontról azonnal elindultak a kisfiúval Budapestre, és néhány órán belül a Nyugati Pályaudvaron megtörtént a családegyesítés, amiről a két záhonyi rendőrt is tájékoztatták.         

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
 
 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280