Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 3, 19:53

Tároló, bálák és száraz fű is égett - a szabolcsi tűzoltók beavatkozásai

  • Közzétéve Helyi hírek

Egy kilencszáz négyzetméteres gazdasági épület, abban körbálák, faanyag és egy üzemképtelen gépjármű kapott lángra Gávavencsellő külterületén, a Temető utca közelében.

gava4

Az épület környezetében körülbelül egy hektáron a száraz fű is lángolt. A tüzet a nyíregyházi és a szerencsi hivatásos tűzoltók oltották el négy vízsugárral.

A beavatkozást egy munkagép is segítette, amely kihúzta az épületből, majd szétterítette a beizzott bálákat. A tároló tetőszerkezete még a tűzoltók kiérkezése előtt leégett. Személyi sérülés nem történt.

gava

Harminc helyszínen oltottak szabadtéri lángokat kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók.

A nyírgyulaji Tulipán utcánál húsz hektáron égett a nádas és a gaz. A nyírbátori, baktalórántházi, mátészalkai, nyíradonyi tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre. Az egységek kéziszerszámokkal, gyorssugarakkal fékezték meg a lángokat, a munkálatokat egy önkormányzati erőgép is segítette, a területet körbeszántotta. Személyi sérülés nem történt. 

gava1

Tíz hektáros területen égett foltokban a száraz fű és avar a gégényi Kossuth utcánál. A nyíregyházi hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel oltották el a tüzet. 

A gávavencsellői Kerítő utcánál öt hektáron, a kisvárdai Szív utcánál négy hektáron lángolt a vegetáció. A helyszíneken az ibrányi önkormányzati, valamint a kisvárdai és cigándi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

További szabadtéri lángok pusztítottak a többi között Tiszaeszlár, Nagyszállás, Nyíregyháza, Szabolcsveresmart, Baktalórántháza, Tiszalök, Vásárosnamény, Újkenéz, Nagyhalász, Nyírkarász, Kisvárda, Tisztaberek, Fényeslitke, Apagy és Tuzsér településeken.

gava2

Lesodródott a 41-es útról, majd fának ütközött egy személygépkocsi Nyírmada térségében. Az autóban utazók nem szenvedtek sérülést. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nyíregyházi, Jósa András utcai lakásban. A jelzés idején a gázkazán működött. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók mérései kimutatták a lakásban a CO jelenlétét. A gázszolgáltató kizárta a kazánt a szolgáltatásból. A lakásban élő két felnőtt és egy gyermek elhelyezéséről átmenetileg gondoskodtak.

Fotók: Nyíregyháza HTP/Katasztrófavédelem

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280