Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 15:20

Szerdán kémény- és szabadtéri tüzek miatt vonultak a térségbeli tűzoltók

  • Közzétéve Helyi hírek

Száraz fű és nádas égett tegnap délután a nagyhalászi Rétköz utcánál. A tizenöt hektáros szabadtéri tüzet az ibrányi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók oltották el. 

egő fa 1

Lángra kapott a száraz fű és nádas Kállósemjénben, a Szabadság tér közelében. Mintegy két hektár égett, de összesen tíz hektárt érintettek a lángok, amelyek lakóházakat is veszélyeztettek, és a fák lombjára is átterjedtek. 

A baktalórántházi, a nyíradonyi, a nyíregyházi, a mátészalkai és a hajdúnánási hivatásos, valamint a nagykállói és a kállósemjéni önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. A nagy méretű, beizzott fákat motoros láncfűrésszel kivágták, illetve vízágyúval oltották. Személyi sérülés nem történt.

egő fa

Aranyosapáti és Gyüre külterületén is öt-öt hektáron égett a száraz aljnövényzet tegnap. A helyszíneken a kisvárdai, mátészalkai hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal.

Szabadtéri tüzek pusztítottak még a többi között Kemecse, Nyírmihálydi, Vasmegyer, Pusztadobos, Nyíregyháza, Tiszabercel, Tyukod, Kékcse településeken.


Lerakódott korom izzott két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ingatlan kéményében szerdán. A nyíregyházi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltókat riasztották az újfehértói Szegfű utcába. Egy családi ház kéményéből távolították el a parázsló részeket.

A szabolcsi megyeszékhely tűzoltói a nyíregyházi Kezdő utcában is beavatkoztak. Kéziszerszámokkal távolították el az egyik ingatlannál a kéményben izzó, lerakódott kormot. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés sem történt a helyszíneken. Az esetekről értesítették a kéményseprőket.

Fotó: Mátészalka HTP/Katasztófavédelem

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280