Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 23:02

Letartóztatták a nyírbátori tömegverekedés két gyanúsítottját

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. május 31-én életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban 2022. június 30-ig elrendelte két gyanúsított letartóztatását.

bator moricz 5

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak – további két társukkal - 2022. május 28-án az esti órákban Nyírbátorban előzetes szóváltást követően bántalmazták ismerősüket, aki a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.  

Az ügyben a nyomozás kezdeti szakaszban van. A gyanúsítottakat a nyomozóhatóság kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja. A bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel, a bíróság álláspontja szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük esetén a bizonyítási eljárást megnehezítenék, a büntetőeljárásban résztvevő személyeket megfélemlítenék, jogellenesen befolyásolnák. Megalapozottan feltehető továbbá, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének, ezért a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A gyanúsítottak további társainak felderítése és kihallgatása a nyomozás további feladatát képezi.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de I. rendű V.A. gyanúsított, valamint II. rendű Sz.M.B. gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

- dr. Gunyecz Zoltán, a Nyíregyházi Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője -

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280