Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 15:01

A Tiszát átúszva próbált menekülni Ukrajnából Magyarországra - három hónapja reménykedik a családja

  • Közzétéve Helyi hírek

Három hónapja keresik szerettei azt a kárpátaljai családapát, aki a háború elől menekült volna át Magyarországra, azonban elmerült a Tiszában. Rokonai reménykednek, hogy a férfi még életben van.

menekült1

Sem éjjele, sem nappala április óta annak a kárpátaljai Szernyében élő családnak, akik már három hónapjai keresik rokonukat, Lakatos Józsefet. A férfi családja a háború elől menekült Magyarországra, József hadkötelesként nem tudott utánuk jönni.

Így drasztikus megoldáshoz folyamodott: több társával együtt a Tiszán átúszva próbált a határ biztonságos, magyar oldalára kerülni.
Azóta viszont nyoma veszett, senki nem látta a férfit, eltűnéséről pedig ellentmondásos hírek érkeztek:

Akik elindultak, mindannyian a rokonaim, Józsi a nagybátyám. Annyit tudunk, hogy ketten biztonságban átértek, de Józsiról azt mondták, hogy látták elmerülni a vízben. Ezután viszont felbukkanni is látták még, viszont azt mondták, hogy egy kanyar után elvesztették a nyomát – mondta a Borsnak a férfi unokaöccse, Elemér.

József után azóta is kutatnak, öt gyermeke várja haza. A család attól tart, hogy vagy ukrán oldalon elfogták, és a harctérre vitték, vagy pedig elmerült a habokban:

Azt mondták, hogy kimennek majd a rendőrségtől keresni, de azóta sem tudunk semmit. Öt kicsi várja haza, akik nagyon sírnak az apukájuk után, és a felesége, Zita élete is pokol azóta. Mi természetesen nem adjuk fel, az utolsó percig reménykedünk abban, hogy épségben megkerül és hazatér – szögezte le Elemér.

borsonline.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280