Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 5:41

Élhető település - fejlesztések Vásárosnaményban

  • Közzétéve Helyi hírek

Kezdetét vette a „Zöld- és kékinfrastruktúra, valamint kerékpárbarát fejlesztés Vásárosnaményban” című, TOP_Plusz-1.2.1-21-SB1-2022-00002 azonosító számú projekt, amelynek célja Vásárosnamény élhetőségének elősegítése egy komplex fejlesztés megvalósításán keresztül oly módón, hogy nem csak egy, hanem számos célterületre irányul, amelyek közül mindegyik közvetetten a településen élők életkörülményeinek javítását célozza. A projekt 1.251.488.993 millió forint európai uniós és a magyar kormánytámogatásának segítségével valósul meg.

vn

Vásárosnamény Város Önkormányzata az Élhető települések című, TOP_Plusz-1.2.1-21 kódszámú felhívásra pályázatot nyújtott be „Zöld- és kékinfrastruktúra, valamint kerékpárosbarát fejlesztés Vásárosnaményban” címmel, melynek eredményeképpen 1.251.488.993 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg számára. A projekt keretében Vásárosnamény város komplex, több területre kiterjedő is megújítása valósul meg.

Ennek során megvalósításra kerül az egyes utcákat összekötő már meglévő csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése és részbeni kiváltása.

vn1

A Rákóczi park vonatkozásában a zöldfelület rekonstrukciója, automata öntözőrendszer kiépítése, valamint további parkolóhelyek kialakítása valósulhat meg a projekt által. A Szent István parkban megvalósításra kerül a meglévő támfal rekonstrukciója, egy automata öntözőrendszer kiépítése, továbbá a meglévő kandeláberek cseréje és újjakkal való bővítése a park kerékpárút melletti szakaszán. A városi könyvtár udvarán a térkőburkolat és magaságyások kialakítása valósul meg. A Tisza-part üdülőövezetén megtörténik a rendezvénytér rekonstrukciója, valamint a területen lévő veszélyessé vált fák kivágásával, a zöldfelület új növényekkel való beültetésével, utcabútorzat kihelyezésével, valamint két meglévő sétány burkolattal való ellátásával, és kondipark kialakításával igazán vonzóvá válik a turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű nyaralóövezet.

vn2

A projekt lehetővé teszi a kollégium melletti sportparkban a meglévő műfüves sportpálya-futópálya rekonstrukcióját, valamint egy új gördeszkapálya megvalósítását.

Valóra válik a kerékpárosok örömére a Vásárosnamény-Gergelyiugornya településrészeket és a Vásárosnamény-Kisvarsány közötti kerékpárútszakaszt összekötő kerékpárút építése a Kraszna-folyó melletti töltésen.

vn3

A projekt így hozzájárul a településen élő emberek életminőségének javításához, a lakókörnyezetek minőségi fejlődéséhez miáltal fokozódik a város lakosságmegtartó ereje is.

szechenyi terv plusz

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.05.31.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, a támogatás mértéke: 100%

A projektről bővebb információt a www.vasarosnameny.hu oldalon olvashatnak.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280