Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 17:13

Még tart a teljes útzár az M3-as autópályán - egy kamion tartályából veszélyes anyag került az úttestre

Mindkét irányban lezárták az M3-as autópályát egy veszélyes rakományt szállító kamion műszaki meghibásodása miatt a polgári csomóponttól Mezőkeresztesig csütörtök délelőtt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

rendőrségi szalag

A rendőrök a moldovai rendszámú kamion műszaki mentése idejére a 138-as kilométertől a 174-es kilométerig zárták le az autópályát, mindkét irányban. A forgalmat a 35-ös és a 3-as főútra útra terelik.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a kamion tartálya sérült meg, a veszélyes anyag az úttestre került, annak eltávolításáig zárták le az érintett szakaszt.

A tűzoltók a kamiont egy földútra kísérték, ahová egy mentesítő járművet várnak, annak segítségével fogják majd fel a veszélyes anyagot.

A katasztrófavédelem mobil laborja a lezáráshoz legközelebb eső településen, Hejőkürt utcáin ellenőrzi a levegő minőségét. Más egységek a környéken gázérzékelővel vizsgálják, került-e a levegőbe a veszélyes anyagból.

Azt kérik, hogy az autósok fokozott óvatossággal közelítsék meg a környéket, és ha tehetik, válasszanak másik útvonalat.

-MTI-

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280