Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

Január 26-án Mátészalkán helyezik örök nyugalomra a hős rendőrt

  • Közzétéve Helyi hírek

A múlt héten szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőr, Baumann Péter temetését január 26-án, 13 órakor tartják a mátészalkai köztemetőben – írta a család a Magyar Nemzethez eljuttatott gyászjelentésében.

rendor emlekezesVirágok és mécsesek Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen MTI/Lakatos Péter

Ahogy arról korábban beszámoltunk, január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi, Lecke utcai társasházhoz, amelynek egyik lakója kalapáccsal törte be szomszédja ajtaját. Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező három rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel.

A támadásban Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert szívtájékon érte a szúrás és meghalt, egy rendőr a combján, egy másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. Pintér Sándor belügyminiszter az elhunyt rendőrt hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

A támadót elfogták, a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a férfi letartóztatását és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

forrás:magyarnemzet.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280