Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 30, 23:34

A gyanú szerint két alkalommal szült a nyíregyházi nő, egyik újszülöttet sem találták - az ügyészség vádat emelt

  • Közzétéve Helyi hírek

Egy nyíregyházi nőt egy rendbeli, 14 év alatti gyermek sérelmére elkövetett emberöléssel vádol az ügyészség. A FrissMédia úgy tudja, nő 2016-ban már egyszer szült, és azt a csecsemőt sem találják a nyomozók. A két eset közt öt év telt el, a vádat egy beismerő vallomás alapozta meg, miszerint a 2021-ben született baba felsírt.

bujtosi to Moricz CsabaFotó: Móricz Csaba/FrissMédia

2016 ban a nő egy nyíregyházi gimnázium konyháján dolgozott, és a konyha mellékhelységében szült. A babát becsavarta egy rongyba, majd a kukába rakta. A méhlepényt akkor a lefolyóban találták meg a nyomozók. A nő ekkor beismerte, hogy szült, de a baba állítása szerint nem élt - tudta meg a FrissMédia - Mivel a csecsemő holtteste nem került elő, a nyomozó hatóság megszüntette az eljárást, mert nem volt bizonyítható az emberölés. A nő akkor otthagyta a gimnáziumi konyhát és máshol kezdett el dolgozni.

Az egyébként két nagykorú gyermeket nevelő nő élettársa sem tudta, hogy a párja terhes lett 2020 őszén. Akkor októberben titokban volt is terhesgondozáson, de ezt követően soha nem jelent meg a védőnőnél.

Az ügyészség nem tudott akkor vádat emelni, mivel a holttest felkutatása nem járt eredménnyel. Ez a tény lehetetlenné tette a vádemelést, hiszen nem volt megállapítható, hogy élve vagy halva született-e a csecsemő. Vagyis az emberölés semmiképpen nem áll volna meg a bíróságon: ha nincs holttest, nincs bűntett.

A Frissmédiától származó információ szerint: 2021. áprilisában a Bujtosi-tó parkjában egy kutya talált sétáltatás közben egy véres, akkor még nem azonosítható szövetmaradványt. A vizsgálat igazolta, hogy emberi szövetről van szó, a szülésből származó méhlepényről. A DNS vizsgálat feltárta, hogy szövetmaradvány attól a nőtől származik, akit 2016-ban a munkahelyén szült meg egy gyermeket. A csecsemő teste ebben az esetben sem került elő. Gyakorlatilag ugyanaz állt elő, mint a 2016-os, első esetnél.

A nő vallomásában elmondta, hogy április 30-án az esti órákban pont a parkban volt, amikor elfolyt a magzatvize. Megszülte a gyereket, a köldökzsinórt egy manikűrollóval elvágta, majd egy pulóverbe bugyolálta a picit, és otthagyta. Ezt követően megszülte a méhlepényt is, amit egy bokros részen hagyott, majd a történteket titokban tartva hazament.

A lehallgatások, megfigyelések, titkos nyomozások nem vezettek eredményre. Azonban egy kihallgatás során, amit két nyomozónő vezetett, megnyílt a gyanúsított, és elmondta, hogy a 2021-ben született babája felsírt. Ez alapozta meg a vádemelést.

A 2016-os ügyben nem tudtak vádat emelni, mivel a nő nem mondott semmit. A nyomozók mind a két esetben rendkívül alapos kutatást végeztek. Búvárok vizsgálták át a 2021-es szülés helyszínén a tavat, felkutatták az összes szemetes eszközt, kiszivattyúzták a szennyvízaknát, de a két babát nem találták meg.

Az ügyben a napokban volt az előkészítő ülés, az ügyész mértékes indítványában 15 év fegyházat kért minősített emberölés miatt, amennyiben a vádirattal egyezően beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról. A nő végül nem ismerte be a tettét, azaz a bíróságnak le kell folytatnia a bizonyítási eljárást.

- FrissMédia -

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280