Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 5:11

Nem bocsátható feltételes szabadságra a rozsályi késelő

  • Közzétéve Helyi hírek

A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. Megállapította, hogy a vádlott a testi sértés bűntettének kísérletét társtettesként követte el, és a törvény kötelező rendelkezése alapján kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

bíro

Az ítélőtábla nem látott indokot a büntetés enyhítésére, a kiszabott szabadságvesztés büntetés szükséges és elegendő a büntetési célok eléréséhez. Egyebekben helybenhagyta az ítéletet. Az ítélet jogerős.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2022 decemberében L. B. I.r. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

L. A. II.r. vádlottat testi sértés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. L. E. III.r. vádlottat testi sértés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen L. B. I.r. vádlott hatályon kívül helyezés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint I., II. és III.r. vádlottak 2020 decemberében Rozsályon együtt vendégeskedtek a két sértettel. Alkoholt fogyasztottak, amitől ittas állapotba kerültek. II.r. vádlott nézeteltérésbe került az egyik sértettel. A vitába I.r. vádlott is bekapcsolódott, ököllel megütötte a másik sértettet. Ezt követően mindannyian kiszaladtak az udvarra és elkezdődött a verekedés.

A közelben lakók minderről értesítették az egyik sértett testvérét, aki a helyszínre érkezett. I.r. vádlott egy késsel három alkalommal megszúrta a mellkasán az egyik sértettet, aki ezáltal életveszélyes sérüléseket szenvedett. Életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. I.r. vádlott egy alkalommal a másik sértettet is megszúrta, akit közben II.r. vádlott egy gereblyével is bántalmazott. Ez a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Debreceni Ítélőtábla

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280