Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 15, 20:51

Négylábú meglepetés a mentőegyesületnek

Soha olyan kedves ajándékot nem kapott a Felső-Tiszavidéki Búvár- és Mentő Egyesület, mint hétfőn. A szervezet gergelyiugornyai telephelyén lepte meg a csapatot egy végtelenül aranyos kölyökkutyával Csáki János - olvasható a Kelet Magyarországban.

kutya adomany mentokutya belgajuhasz kutato teruletkereso vasarosnameny

A mezőladányi német- és belgajuhász-tenyésztő figyelemmel kíséri a búvár-mentők munkáját, s a törökországi földrengés után elhatározta: egy okos és fegyelmezett négylábúval köszöni meg az önkéntesek emberfeletti erőfeszítéseit, remélve, hogy a sikeres kiképzés végeztével segíteni fogja az eb a szakembereket a kutatások során. 

Már megkapta az első oltását

A kiskutya túl van a féregtelenítésen és megkapta az első oltását, a következő két hét múlva esedékes – ezzel a kihívással azonban már a Felső-Tiszavidéki Búvár- és Mentő Egyesület tagjainak kell megbirkózniuk.

kutya adomany mentokutya belgajuhasz kutato teruletkereso vasarosnameny 1

Szabó Csaba széles mosollyal az arcán vette át a szőrös kis labdává gömbölyödött kölyköt. A szervezet elnöke 1993 óta segít a bajba jutott embereknek és családjuknak, 2007-ben társaival közösen pedig úgy döntöttek, saját egyesületet alapítanak. Azóta egy híján 250 eltűnt személy felkutatásában segédkeztek, és sokat dolgozta kutyával, labradorjuk korábban 47 embernek akadt a nyomára. 

kutya adomany mentokutya belgajuhasz kutato teruletkereso vasarosnameny 2

Remek területkutató kutya válhat belőle

– Nagyon örülünk János ajándékának, szeretnénk, ha remek területkutató kutya válna belőle. Szakemberek segítségét kérjük a kiképzésben, és reméljük, hogy felnőve jól fog teljesíteni – jegyezte meg a mentőcsapat vezetője, miközben folyamatosan simogatta a karjában tartott kisállatot. 

Bízunk benne, hogy közösségi oldalukon keresztül bepillantást engednek majd a kiskutya oktatásába és mindennapjaiba - olvasható a Kelet Magyarország hasábjain

kutya adomany mentokutya belgajuhasz kutato teruletkereso vasarosnameny 3

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280