Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 19:02

Mezőladányi tragédia - mérgező gáz okozhatta a fiatalember halálát

  • Közzétéve Helyi hírek

Még hivatalos helyről nem érkezett információ arról, hogy mi történhetett tegnap délután a szabolcsi Mezőladány településen, ahol egy fiatal férfi vesztette életét, társát mentőhelikopterrel válságos állapotban szállították kórházba.

tragedia mezoladanyban meghalt egy fiatalember 5Fotók: Móricz Csaba/FrissMédia

A kisvárdai székhelyű FrissMédia újságírója a helyszínről tudósított: Tragikus baleset történt egy magánház ingatlanán kedden, késő délután, amikor egy használaton kívüli ülepítő aknát akart kitakarítani két helyi fiatalember. A munkálatok során a 31 éves Gergő halálos gázt lélegzett be, életét nem tudták megmenteni. Barátját válságos állapotban, mentőhelikopterrel szállították el.

Gergőt a településen mindenki dolgos, illedelmes fiatalembernek ismerte. Imádta a focit, kapusként próbált igazolt játékosként szerencsét. Az MLSZ adatlapja szerint a Lövőpetri SE oszlopos tagja. Egy barátja a helyszínen elmondta, hogy Gergő egész nap egy háznál dolgozott a kertben. A munka végeztével a barátjának ment segíteni egy másik ingatlan kertjébe.

tragedia mezoladanyban meghalt egy fiatalember 1

Az, hogy Gergő hogyan került bele egy használaton kívüli, de zöld, jellemzően vágott fű tárolására szolgáló, korábban emésztőként használt aknába, a vizsgálat fogja kideríteni. Van, aki úgy tudja, hogy a férfinak az volt a feladata, hogy kitakarítsa az aknát, de van, aki fűvágást emleget. Mindkét esetben azonban nagy valószínűséggel valamilyen gáz jelenléte okozhatta a tragédiát.

tragedia mezoladanyban meghalt egy fiatalember 3

A masszív betontetővel ellátott aknát már jó ideje csak a levágott fű komposztálása használhatták, mivel jó pár éve a településen megépült a szennyvízvezeték hálózat. Az tény, hogy Gergő került először a közel két méter mély aknába. Barátja, amikor észrevette hogy rosszul van, próbált neki segíteni, de ő is azonnal elájult. Állítólag ezt követően a harmadik társuk rohant be az ingatlan melletti kocsmába segítségért.

tragedia mezoladanyban meghalt egy fiatalember 4mentőhelikopter érkezett Mezőladányba, fotó: Csáki János

A riasztásra több mentőegység és a Katasztrófavédelem munkatársai is a helyszínre vonultak, miközben a mentőhelikoptert is riasztották. Gergő életét azonban nem tudták megmenteni. Barátját információink szerint válságos állapotban mentőhelikopterrel szállították el.

@haromhatarhirei

Tragédia Mezőladányban - mentőhelikopter érkezett

♬ eredeti hang – haromhatar.hu - haromhatar.hu

Forrás: FrissMédia

Frissítés, a Katasztrófavédelem közleménye:

Családi ház udvarán lévő kilenc négyzetméter alapterületű, két méter mély szennyvízaknában, amelyben zöldhulladékot tároltak, ketten rosszul lettek Mezőladányban kedden. A kisvárdai hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelem mellett, dugólétra, mentőkötél és board segítségével két eszméletlen személyt az aknából kiemeletek, megkezdték az újraélesztésüket, majd átadták őket a mentőknek. Egyikük életét már nem lehetett megmenteni. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Nyilatkozott a település polgármestere:

Bartha Attila, Mezőladány polgármestere a Szabolcs Online megkeresésére elmondta, hallott a tragédiáról. Telefonon értesült a részletekről, mert Budapesten tartózkodik, és csak késő délután érkezik vissza a településre.
– A falugondnokkal beszéltem: elmondta, hogy a két fiatalember éppen egy építkezésen, házfelújításon dolgozott, és vélhetően a törmeléket akarták elásni, amikor felszedték a szennyvízgödröt letakaró betonelemet. Ezután mindketten rosszul lettek, és sajnos az egyikőjük életét már nem lehetett megmenteni – tudtuk meg Bartha Attilától. A polgármester hozzátette, a magánlakással szemben lévő orvosi rendelőn van egy térfigyelő kamera, annak a felvételeit is meg fogják nézni ahhoz, hogy kiderítsék, pontosan mi okozta a 31 éves mezőladányi férfi halálát.

tragedia mezoladanyban meghalt egy fiatalember 2tragedia mezoladanyban meghalt egy fiatalember

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280