Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 7:30

Vásárosnaményi diákok sikere a vármegyei fotópályázaton

  • Közzétéve Helyi hírek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata az Itthon, együtt, közösen Szabolcs-Szatmár-Beregben című projektjének keretében fotó-, illetve rajzpályázatot hirdetett általános és középiskolás diákok számára.

fotokiallitas lonyays siker 1

A Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola 5 diákja készített fotókat, főként az épített örökség kategóriában. Kovács Péter a nagydobosi Perényi kastélyt, Illés Tamás Sándor a tákosi templomot, Fodor Kende és Ködöböcz Péter a csarodai templomot, Németh József többek között a vásárosnaményi Tomcsányi kastélyt, illetve Nyíregyháza templomait örökítette meg.

A díjátadóra május 4-én került sor a nyíregyházi Vármegyeházán a Bessenyei teremben. Fodor Kende pályamunkája I. helyezést ért el. A zsűri elnöke, Csutkai Csaba, kiemelte, hogy a kép, mely a csarodai templom belsejét mutatja, több szempontból is kiváló: a hungarikummá vált beregi keresztszemessel díszített szószéket állítja a középpontba, illetve nagyszerűen játszik a fénnyel az alkotó.

fotokiallitas lonyays siker 2

Németh József II. helyezést ért el. Fotója Beregszász természeti értékét mutatja. Csutkai Csabát a kompozíció fogta meg, illetve a kép nyugalma, hangulata.

Badak Eszter, az Eötvös József Általános Iskola tanulójának alkotása különdíjban részesült.

fotokiallitas lonyays siker 3

 A vármegye kulturális és természeti örökségéről készített fotók és rajzok június 6-ig tekinthetők meg a nemrég nyílt kiállításon, Nyíregyháza a belvárosban.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280