Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 7:30

Épületenergetikai fejlesztés Szakoly Községben

  • Közzétéve Helyi hírek

Szakoly Község Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Irányító Hatósága által az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 165,67 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázati felhívásra Szakoly Község Önkormányzata 2022.01.14-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2025.03.31-én fejeződik be. A projekt azonosítószáma TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SB1-2022-00017.

Szakoly település vezetőségének célja a település gazdasági fellendítése, munkalehetőségek biztosítása, amivel célja a népességmegtartás elérése. Az önkormányzat fontosnak tartja a település energiahatékonyságának a növelését az önkormányzati épületekben. Az energiahatékonysággal csökkenthetők a kiadások, amely során keletkezett megtakarításokból további fejlesztések valósíthatók meg. Jelen támogatási konstrukcióval is az energiahatékonyság növelése a célja, az önkormányzat tulajdonában álló épületben a támogatást igénylőnek. Az épületek korszerűsítése, az energetikai minőség szerinti besorolás kedvezővé tétele a cél. Szakoly Község Önkormányzatának célja az önkormányzat tulajdonában álló épület épületenergetikai fejlesztése. A projekt megvalósítási helyszíne 4234 Szakoly, Esze Tamás utca 2. szám alatt található, 808/1 helyrajzi számú ingatlan.

A projektben a következő tevékenységeket kívánja megvalósítani az önkormányzat:

1. Épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által – ezzel javítva az épületek hőtechnikai jellemzőit.

2. Maximum háztartási méretű kiserőmű (HMKE) fotovillamos rendszer kialakítása.

3. Fosszilisenergiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje, és/vagy a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése.

4. Az adott épülethez kapcsolódó, már meglévő, kül-, és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése.

A projekt 165,67 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jöhet létre.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a http://szakoly.hu/ oldalon olvashatnak.

00 szechenyi terv

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280