Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 21:21

Elkészült az első helytörténi könyv Tiszabezdédről

  • Közzétéve Helyi hírek

Elkészült az első helytörténi könyv Tiszabezdédről, melyet 2024 tavaszán mutatnak be a településen. Tiszabezdéd érdekes történelmi múlttal és színes kulturális hagyományokkal rendelkező település; a község történelme mintegy 6000 évre nyúlik vissza.

Tiszabezdéd borító 2024 03 01 minta sárga page 0001

Ezen jelentős történelmi múlt emlékei, a fellelhető dokumentumok, ezidáig nem voltak egy kiadványban összegyűjtve. Pár évtizeddel ezelőtt elkezdte a kutatómunkát egy helyi pedagógus, ez azonban nem fejeződött be a kutató halála miatt. E munka eredményeit is felhasználva, alapos levéltári kutatás és települési interjúk után jelenik meg ez a helytörténeti mű.

A könyv nem egy monográfia, sokkal szubjektívebb annál, a tények, adatok mellett jól megférnek a személyes a hangú, érzelemtől sem mentes visszaemlékezések is. Belelapozva az úgy érezzük, hogy aki szerkesztette, valamilyen szállal kötődik a településhez; pedig nem. A könyv szerzője, szerkesztője Szabó Éva nem tiszabezdédi, a település iránti őszinte érdeklődés, a település jelen közösségi élete ösztönözte írásra.

mezőgazdasági és vidékfejlesztési alapTiszabezdéd Község Önkormányzata gondozásában, a LEADER VP6-19.2.1.-34-34-21 kódszámú, Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Egyesület - Hagyományőrzés a Felső-Szabolcsi HACS településein című felhívás keretében készült el az „Adalékok Tiszabezdéd történetéhez” című helytörténeti könyv.

Daku Attila polgármester

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280