Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 14, 7:40

Útépítés és útfelújítás Gégényben

  • Közzétéve Helyi hírek

A Terület és Településfejlesztési Operatív Plusz Program Belterületi utak fejlesztése felhívás keretében a projekt az elnyert 178,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a Gégény Község Önkormányzata a tulajdonában és kezelésében lévő helyi közutak felújítását, szilárd burkolattal történő ellátását valósítja meg.

gégény

A fejlesztés közvetett célja a vidéki települések népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozása, a vidéki térségek közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, ezáltal az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása, a településkép épülése, a lakosság életminőségének javítása. A projekt eredményei hozzájárulnak a vidéki kistelepülések hátrányainak mérsékléséhez, az életminőség és a közszolgáltatások elérhetőségének javításához. Fejlesztéspolitikai tekintetben hozzájárulnak a területi különbségek mérsékléséhez.

A pályázat keretein belül megvalósul az érintett útszakaszok megerősítése, korszerűsítése, a szilárd burkolattal nem rendelkező utak burkolattal történő kiépítése. A közlekedésbiztonság érdekében a beruházással érintett utak nyomvonala mentén közvilágítás korszerűsítés valósul meg, továbbá zajvédelmi intézkedésként zöldfelület építési tevékenységeket tervez Gégény Község Önkormányzata.

A felújítással érintett szakaszok:

  • A Nyírbogdány-Dombrád összekötő úthoz csatlakozó Dombrádi utca kezdő és végszelvénye, a Hunyadi utca kezdőszelvénye az Ady E. utca és a 292 hrsz. utca kezdőszelvénye. Ezen utcák egyes szakaszain útburkolatépítés valósul meg. Valamennyi érintett utca belterületi önkormányzati út (lakóút) funkciót lát el.
  • A program keretein belül a Nyírbogdány-Dombrád összekötő úthoz csatlakozó Petőfi utca, Rákóczi köz és a Nefelejcs utca egyes, leromlott állapotú szakaszainak aszfaltburkolatának felújítása is megtörténik. Ezen szakaszok funkció szerint mellékutak (gyűjtő út.)
  • A 292. hrsz. utcán okos kültéri utcai világítási rendszer kiépítése valósul meg, továbbá minden szakaszon megtörténik az utak menti zöldfelület növelése.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.06.30.

TOP_PLUSZ-1.2.3-21-SB1-2022-00092 „ÚTÉPÍTÉS ÉS ÚTFELÚJÍTÁS GÉGÉNYBEN” CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA

00 szechenyi terv

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280