Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Fináléban a besis egészségőrök - mindkét kisvárdai csapat bejutott a tanulmányi verseny országos döntőjébe

  • Közzétéve Helyi hírek

Az EDUVITAL Nonprofit Egészségnevelési Társaság és a veszprémi Lovassy László Gimnázium biológia tanulmányi versenyt hirdetett a középiskolák 11. osztályos diákjainak.

dijatadas

„A gyermekek megmentője” elnevezésű verseny központi témája az egészségügyi prevenció (szűrések, védőoltások, dohányzás, drogok, felvilágosítás) volt. A versenyre 53 iskola 73 csapata jelentkezett. A benyújtott pályamunkákat rangos szakmai zsűri bírálta el és a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium mindkét csapat bejutott egészségbiológiai tanulmányi verseny országos döntőjébe. Október 6-án 12 csapat fog vetélkedni egymással Veszprémben.

lovasz laszloval

A „Merlin segédjei” csapat, vagyis Baksa Evelin, Krakk Bíborka és Szakszon Eszter Fűben-fában orvosság című pályamunkájában egy többfordulós csapatverseny keretén belül segítenék, hogy kortársainknak a gyógynövényekkel és hatóanyagaikkal kapcsolatban a hétköznapi életben is használható gyakorlati ismeretiek legyenek. Úgy vélik, hogy ily módon csökkenteni lehetne a feleslegesen bevett gyógyszerek mennyiségét, ezzel segítve az egészségmegőrzést. A csapat tagjai a 11.e osztály reál csoportjának tanulói, felkészítő tanáruk Tóth Szilvia.

Az „Egészség őrei” csapat, vagyis Egyed Emese, Sipos Anita és Székely Bence Egészség a nap alatt című pályamunkájában az egészségügyi világnapokhoz kapcsolódó ismeretterjesztő rendezvényeken keresztül próbálják kortársaik egészségtudatos gondolkodását fejleszteni. A csapat tagjai közül Emese és Anita a 11.b, míg Bence a 11.e reál csoportba jár, felkészítő tanáraik Balázs Erika és Tóth Szilvia. 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280