Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

Emléktáblák „Csonka-Bereg” áldozatai emlékére

  • Közzétéve Helyi hírek

„Csonka Bereg” településeinek aktív közreműködésével sikeresen befejeződött a Szolyvai Emlékparkbizottság felelős titkára, dr. Dupka György, Gulág-kutató által vezetett kutatócsoport munkája.

TiszaszalkaFotó:Tiszaszalkai emlékhely

Milota, Uszka és Tiszabecs emléktábláinak 2016. november 19-én megtörtént felavatása alkalmával dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő kezdeményezésére a Szolyvai Emlékparkbizottság felvállalta a szovjet megszálló csapatok által területszerzési szándékkal megszállt Csonka Bereg településeiről 1944-1945-ben Szolyvára elhurcolt és a távoli gulág lágerekben meghalt honfitársaink, hadifoglyok és a II. világháborúban elesett hősök emlékének megörökítését.

A Gulág Emlékbizottság támogatásával újabb 23 település 1725 áldozatának nevét örökítik meg emléktáblákon. Kárpát-medence legnagyobb kegyeleti helyén, a Szolyvai Emlékparkban 2017. november 18-án gyászszertartás keretében emlékezhetünk, imádkozhatunk és gyertyát gyújthatunk az áldozatok lelki üdvéért. 

A programban résztvevő Falvak Kultúrájáért Alapítvány megköszöni az önkormányzatok, a módosító javaslattevő helytörténészek és családtagok, valamint a helyi sajtó együttműködését, bízik abban, hogy az emléktáblák avatásának híre eljut az érintett családtagokhoz, barátokhoz ismerősökhöz, és a megemlékezésen a beregi települések lehetőségeiknek megfelelően, nagy számban képviseltetik magukat, amelyet alapítványunk a buszos zarándoklat megszervezésével is fokozni kíván. 

Nick Ferenc

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280